طرز تهیه پلو چکدرمه با گوشت | غذای ترکمنی
اگر میخواهید یک غذای اصیل با قدمت هزار ساله تهیه کنید، پلو چکدرمه بهترین گزینه برای شما خواهد بود. پلو چکدرمه یکی از غذاهای سنتی ترکمنها در استان گلستان بوده که با پخت همزمان گوشت و برنج یک ترکیب خوشمزه و مقوی تشکیل داده است. این غذا را میتوان یکی از نمادهای اصلی اهالی دشت ترکمن صحرا دانست که مردم محلی در وقایع و مراسمات مختلف آن را تهیه میکنند. برای یادگیری کامل طرز تهیه پلو چکدرمه در ادامه با مجله مامی کوکینگ همراه باشید.
فهرست محتوا
مواد لازم برای تهیه پلو چکدرمه (4 نفر)
- برنج 4 پیمانه
- گوشت گوسفندی 500 گرم
- آب جوش 4 تا 5 پیمانه
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری
- پیاز 1 عدد درشت
- نمک، زردچوبه و ادویه پلویی به میزان لازم
بهترین روش پخت ماش پلو: طرز تهیه ماش پلو خوشمزه و مجلسی به 2 روش
طرز تهیه پلو چکدرمه
- ابتدا برنج را درون یک کاسه بشویید و چند ساعت در آب و نمک بخیسانید.
- پیازها را پوست بگیرید، بهخوبی بشویید و بر روی تخته برش برش به شکل نگینی خرد کنید.
- پیازها را درون تابه ریخته و کمی با روغن تفت دهید تا سبک و شیشهای شوند.
- در هنگام تفت دادن به پیاز کمی زردچوبه اضافه کنید.
- گوشتها را به اندازه یکسان برش دهید، درون پیازهای سرخشده بریزید و بهخوبی آن را تفت دهید.
- پساز سرخ شدن گوشت، رب گوجهفرنگی را به تابه اضافه نمایید. فراموش نکنید که رب گوجه را درون روغن سرخ کنید تا بوی خامی آن بطور کامل گرفته شود و رنگ باز کند.
- در مرحله بعد درون تابه کمی آبجوش اضافه کنید و در آن را ببندید تا گوشت به مدت 3 ساعت بپزد.
- در انتهای پخت گوشت به آن کمی نمک و فلفل اضافه کنید. اضافه نمودن دارچین به گوشت آن را مجلسی تر نشان میدهد.
- پس از پخت کامل گوشت شیر گاز را خاموش نمایید. توجه داشته باشید که نباید آب گوشت بهطور کامل کشیده شود؛ چراکه برای پخت برنج به آب گوشت نیاز خواهید داشت.
- آب برنجی که در ابتدا خیس کرده بودید را خالی کرده و آب گوشت را به برنجهای خام اضافه نمایید. توجه داشته باشید که آب گوشت تا یکبند انگشت باید روی برنج را بگیرد؛ در غیر اینصورت برنج شما شفته میشود.
- پساز اضافه نمودن آب گوشت اجازه دهید تا برنج به شکل کته دم بکشد. پس از دم کشیدن برنج را درون دیس کشیده و تکههای گوشت را روی آن قرار دهید.
- همچنین میتوانید آن را درون برنج قرار دهید تا با آن دم بکشد؛ اما اگر میخواهید طعم و عطر گوشت بیشتر باشد آن را با برنج مخلوط نکنید.
از این غذای لذیذ سمنانی غافل نشو! طرز تهیه چرتمه پلو
نکات مهم تهیه پلو چکدرمه
- شما میتوانید برای پخت پلو به جای رب گوجه از گوجه فرنگی پوره شده نیز استفاده کنید.
- توجه کنید که تکههای گوشت باید بزرگتر از گوشتهای خورشتی باشد.
- برای پخت پلو چکدرمه میتوانید گوشت و برنج را بهصورت جداگانه پخته و با یکدیگر سرو کنید یا هر دو را بهصورت همزمان بپزید.
- برای تهیه این غذا در صورت تمایل میتوانید مانند استامبولی، سیبزمینی نیز اضافه کنید.
- برخی برای تهیه این غذا بهجای گوشت تکهای، گوشت چرخ کرده استفاده میکنند.
- اگر میخواهید پلو چکدرمه ظاهر مجلسیتری داشته باشد، هنگامیکه گوشتها بهطور کامل پخته شدند، آن را از قابلمه خارج کنید و در پایان روی برنج قرار دهید.
- اگر از ابتدا به گوشت نمک اضافه کنید ممکن است کمی دیرپز شود.
- برای پخت پلو چکدرمه بهجای گوشت گوسفند میتوانید از گوشت گوساله، بوقلمون، ماهی و مرغ نیز استفاده کنید.
با این غذا مهموناتو غافلگیر کن: طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ،غذایی خوشمزه و مقوی
جمع بندی
در این مطلب به آموزش نحوه تهیه چکدرمه همراه مواد لازم و نکات پخت آن پرداختیم. شما میتوانید در مجالس و مهمانیهای مختلف این غذا خوشمزه و لذیذ را بپزید تا سفرهای رنگین و زیبا داشته باشید. اگرچه پخت پلو چکدرمه ممکن است کمی زمان ببرد؛ اما یک غذا محبوب در میان عموم افراد است.