طرز تهیه انواع غذا با مرغ به همراه نان و برنج | 15 غذای محبوب
مرغ یکی از پراستفاده ترین مواد غذایی در میان ایرانیان است که با استفاده از آن میتوانید انواع غذا با مرغ را به همراه نان و برنج تهیه کنید. امروزه بسیاری از غذاهای سنتی ایرانی علاوهبر گوشت قرمز با گوشت مرغ نیز تهیه میشوند. بنابراین اگر بهدنبال غذایی هستید که سریع پخته شود و مورد علاقه تمام اعضای خانواده باشد، غذاهایی که با گوشت مرغ تهیه میشوند بهترین انتخاب برای شما خواهند بود.
امروزه مرغ در مقایسه با دیگر انواع گوشت سهم بیشتری از سبد غذایی خانوادههای ایرانی را به خود اختصاص داده است. کاربرد گوشت مرغ در طبخ غذاها بسیار متنوع بوده و از آن در انواع غذاهای سنتی، مدرن، اروپایی، ایرانی، آسیایی و… بهعنوان مواد اولیه استفاده میشود. در این مقاله قصد داریم به طرز تهیه انواع غذا با مرغ بپردازیم؛ با مجله مامی کوکینگ همراه باشید.
فهرست محتوا
انواع غذا با مرغ: ران مرغ پفکی
یکی از خوشمزهترین و مدرنترین انواع غذای نونی با مرغ، ران مرغ پفکی است. تهیه این غذا زمان زیادی را از شما نمیگیرد و در سریعترین زمان ممکن میتوانید یک غذای نونی با مرغ و سیب زمینی بپزید.
مواد لازم برای تهیه ران مرغ پفکی
- ساق و ران مرغ 5 عدد
- سیبزمینی 2 عدد
- تخممرغ 1 عدد
- پیاز 1 عدد
- سیر 2 حبه
- پنیر پیتزا یکچهارم پیمانه
- آرد سوخاری به میزان لازم
- آرد سفید به میزان لازم
- نمک، فلفل، زردچوبه و پودر خردل به میزان لازم
طرز تهیه طرز پخت ران مرغ پفکی
- ابتدا کمی روغن درون ماهیتابه بریزید و مرغها را سرخ کنید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به مرغهای درحال پخت اضافه نمایید. پیاز و سیر خرد شده را نیز به مواد اضافه کرده، کمی آب درون ماهیتابه بریزید و سپس صبر کنید تا مرغها بهآرامی بپزند.
- سیبزمینیها را آبپز کنید و پوست آنها را بگیرید. پس از پخت کامل مرغ، آنها را از روی حرارت بردارید و با جدا کردن استخوان آنها، گوشت مرغ را درون غذاساز بریزید تا کاملا میکس شوند. سیبزمینی رندهشده و ادویه جات را بههمراه پنیر پیتزا درون غذاساز بریزید و بهخوبی با مرغها ترکیب کنید.
- مقداری از مواد میکس شده را برداشته و استخوان ران بدون گوشت را درون آن قرار دهید. سپس کمی پنیر پیتزا روی آن بریزید و مقدار دیگری از مواد را روی آن قرار دهید.
خوراک مرغ
ترکیب غذا با مرغ و سیبزمینی یک مزه لذیذ و بسیار خوشمزه را در کنار یکدیگر به وجود میآورند. خوراک مرغ یکی از انواع غذا با مرغ و سیب زمینی بوده که تهیه آن از نظر اقتصادی بسیار مقرونبهصرفه است.
مواد لازم برای تهیه خوراک مرغ
- سینه مرغ 400 گرم
- سیبزمینی 2 عدد
- پیاز عدد
- سیر 1 حبه
- آب لیمو 1 قاشق غذاخوری
- رب 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه خوراک مرغ
- ابتدا مرغ را بهخوبی برش بزنید و همراه با سیر و پیاز درون یک ماهیتابه تفت دهید.
- سیبزمینیها را نیز آبپز کنید و پس از آب پز شدن بهصورت نگینی خرد کنید. سیبزمینیهای خرد شده را به ماهیتابه اضافه نمایید و سپس اجازه دهید که چند دقیقه مواد تفت داده شوند.
- درون ماهیتابه کمی رب و آبلیمو اضافه نمایید. نصف لیوان آب را نیز به ماهیتابه بیفزایید و درب آن را بگذارید تا بهخوبی خوراک مرغ پخته شود.
زرشک پلو با مرغ
زرشک پلو با مرغ جزو غذاهایی محسوب میشود که مناسب طبخ در مجالس و مهمانیها است. برای تهیه این غذا با مرغ باید نکات و فوتوفنهای آن را بهخوبی بدانید و اجرا کنید. برای پخت زرشک پلو با مرغ توصیه میکنیم آن را همراه با برنج زعفرانی سرو کنید تا ترکیبی لذیذ ایجاد شود. شما میتوانید این غذا را با مواد متنوع و روشهای مختلفی همچون مرغ ریش ریش بپزید.
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ | مجلسی و رستورانی
مرغ ترش مازندرانی
یکی از انواع غذا با مرغ و برنج، خورشت مرغ ترش مازندرانی است. برای تهیه این غذای سنتی و محلی حدود یک ساعت و نیم زمان نیاز خواهید داشت و در مقایسه با دیگر خورشتها سریعتر حاضر میشود.
مواد لازم برای تهیه مرغ ترش مازندرانی
- ران مرغ 2 عدد
- سبزی خورشتی 1 کیلو
- پیاز 1 عدد
- سیر 1 حبه
- گردو 500 گرم
- رب انار یک پیمانه
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه مرغ ترش مازندرانی
- در ابتدا مرغ را بهخوبی مزهدار کنید تا بوی زهم آن گرفته شود. مزهدار کردن مرغ را با استفاده از انواع ادویه جات انجام دهید. پس از مزهدار شدن مرغ آن را به خوبی تفت دهید و بههمراه رب انار و سبزی خورشتی بپزید.
- در مرحله بعد گردوی آسیاب شده را نیز به خورشت اضافه کنید و 5 لیوان آب درون قابلمه بریزید. سپس اجازه دهید تا خورشت بهطور کامل جا بیفتد.
- خورشت مرغ ترش مازندرانی سریع ترین غذا با مرغ و برنج محسوب میشود که در حدود یک ساعت و نیم آماده شده و میتوانید بههمراه برنج آن را سرو کنید.
سوپ جو با شیر و مرغ
یکی از انواع سوپهای مجلسی و پرطرفدار ایرانی که با مرغ پخته میشود، سوپ جو با شیر و مرغ است. این سوپ در مجالس و مهمانیهای مختلف در کنار غذای اصلی سرو میشود. سوپ جو با شیر و مرغ طعم بسیار خوبی داشته و تقریبا همه آن را میپسندند.
همچنین شما میتوانید این سوپ خوشمزه را بهعنوان یک غذا کامل و مقوی در کنار خانواده بهعنوان شام سرو کنید. سوپ جو با شیر و مرغ برای افرادی که دچار سرماخوردگی یا کسالت شدهاند، بسیار مفید است و بهعنوان یک غذای مقوی در فصول پاییز و زمستان شناخته میشود.
طرز تهیه سوپ جو با شیر و مرغ به روش رستورانی | مخصوص مهمانی
پاستای مرغ به همراه قارچ
پاستای مرغ و قارچ یکی از پرطرفدارترین غذاهای بینالمللی محسوب میشود که خاستگاه آن به ایتالیا برمیگردد. این پاستا را میتوان به شکلهای مختلفی سرو کرد و یکی از انواع غذا با مرغ محسوب میشود.
مواد لازم برای تهیه پاستای مرغ به همراه قارچ
- پاستا 400 گرم
- خامه 1 فنجان
- سینه مرغ 1 عدد
- پیاز 1 عدد
- سیر 2 حبه
- قارچ 300 گرم
- کره 50 گرم
- پنیر پارمزان 1 فنجان
- شیر نصف فنجان
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه پاستای مرغ به همراه قارچ
- در ابتدا پاستا را مطابق با دستورالعمل ذکر شده روی بستهبندی آمادهسازی کنید. سپس مرغ را به قطعات کوچک خرد کرده و بههمراه ادویهجات و سیر تفت دهید.
- برای آمادهسازی سس پاستا ابتدا درون یک ظرف کره را آب کنید و مقداری سیر را درون ماهی تابه تفت دهید. سپس خامه را به ترکیب کره و سیر اضافه نموده و خوب هم بزنید. شیر و پنیر پارمزان را نیز درون ترکیب تهیه شده بریزید و روی شعله ملایم با یکدیگر هم ترکیب کنید تا سس پاستا آماده شود.
- سس تهیه شده را به مرغ و قارچ اضافه نمایید و در آخرین مرحله پاستا را درون مواد بریزید. پس از گذشت حدود 10 دقیقه پاستای مرغ و قارچ آماده سرو خواهد بود.
کباب کوبیده مرغ
کباب کوبیده مرغ یکی از انواع غذا با مرغ ریش ریش است که شما میتوانید آن را بههمراه برنج یا حتی نان سرو کنید. این غذا همانند کباب کوبیده گوشت ارزش غذایی بالایی داشته و مناسب ناهار و شام است.
مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده مرغ
- سینه مرغ 2 عدد
- سیر 4 حبه
- پیاز 2 عدد
- زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
- گشنیز نصف قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ
- ابتدا مرغ را بهخوبی چرخ کنید تا ریش ریش شود. سپس پیاز و سیر را بهصورت ساطوری خرد و به مرغ ریش ریش شده اضافه نمایید. تخم گشنیز را نیز آسیاب کرده و به ترکیب تهیه شده بیفزایید و بهخوبی مواد را ورز دهید.
- پس از ورز دادن مایه کوبیده را به مدت 3 ساعت درون یخچال قرار دهید تا استراحت کند. مایه کوبیده را به سیخ بکشید و سپس سیخها روی منقل با حرارت پایین قرار دهید تا کباب شوند. در کنار کوبیده مرغ میتوانید فلفل کبابی و گوجه را نیز آماده و بههمراه نان یا برنج سرو کنید.
کیک مرغ
کیک مرغ یک غذای جدید با مرغ برای مهمانی است که تهیه آن جلوه زیبایی به میز پذیرایی شما میبخشد. این غذا بهصورت سرد سرو شده و برای جشن تولدها بسیار مناسب است. همچنین میتوانید از کیک مرغ بهعنوان یک فینگر فود خوشمزه در انواع مهمانیهای خود استفاده نمایید. به دلیل وجود لایههای نان این غذا به کیک شباهت زیادی دارد.
طرز تهیه کیک مرغ ؛ لذیذترین غذای بین المللی
کوفته قلقلی با مرغ
اگر جزو افرادی هستید که طعم گوشت را دوست ندارند، پیشنهاد میکنیم کوفته قلقلی را بههمراه مرغ و سبزیهای معطر تهیه کنید. کوفته قلقلی یکی از انواع غذای نونی سریع ایرانی است که میتوانید بههمراه برنج یا نان سرو کنید. در برخی از روزها که فرصت کافی برای تهیه غذا را ندارید، میتوانید کوفته قلقلیهای خوشمزه و فوری درست کنید.
مواد لازم برای تهیه کوفته قلقلی با مرغ
- سینه مرغ 250 گرم
- پیاز 1 عدد
- سیر 1 حبه
- برگ ریحان تازه یکسوم پیمانه
- پودر نان 25 گرم
- روغن گیاهی به میزان لازم
- فلفل دلمهای قرمز به میزان لازم
طرز تهیه کوفته قلقلی با مرغ
- در اولین مرحله از طرز تهیه کوفته قلقلی با مرغ ابتدا پیازها را به قطعات ریز خرد کنید.
- سپس مرغها را نیز خرد کرده و بههمراه تمام مواد اولیه درون دستگاه غذاساز بریزید تا مایه کوفته آماده شود.
- مایه کوفته را به شکل قلقلی های کوچک درآورید و درون ماهیتابه با استفاده از کمی روغن سرخ نمایید. توجه داشته باشید که کوفته قلقلی ها را میتوانید درون یخچال نیز نگه دارید. همچنین میتوانید از سیخ های چوبی بهمنظور به سیخ کشیدن قلقلیهای کوفته استفاده کنید.
خورشت فسنجان با مرغ
خورشت فسنجان یکی از موارد اصلی لیست خورشت انواع غذا با مرغ است که از گذشته تا به امروز بین مردم ایران محبوبیت بسیاری دارد. این خورشت را با مواد و به شکلهای متنوعی آماده میکنند. اطلاع از نکات و فوتوفن تهیه خورشت فسنجان باعث میشود که غذای شما خوشطعمتر و خوشعطرتر شود.
مواد لازم برای تهیه خورشت فسنجان
- ران مرغ 4 تکه
- گردو 300 گرم
- شکر 2 قاشق غذاخوری
- رب انار 4 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
- پیاز 1 عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه خورشت فسنجان
- ابتدا مرغها را بههمراه نمک و فلفل و زردچوبه مزهدار کنید. سپس آنها را کمی سرخ کرده و مغز گردوی خرد شده را به مدت پنج دقیقه با مواد داخل ماهیتابه تفت دهید.
- چند پیمانه آب درون قابلمه اضافه کنید تا مواد اولیه فسنجان بهخوبی با یکدیگر بپزند. در خورشت فسنجان علاوهبر مرغ تکهتکه شده، میتوانید از گوشت قلقلی نیز استفاده کنید. توجه داشته باشید برای اینکه طعم گردوها بهخوبی پخش شود، پیش از اضافه نمودن به ماهیتابه درون مقداری آب سرد بریزید.
سالاد الویه
سالاد الویه یکی دیگر از غذاهای بینالمللی است که خاستگاه آن به کشور روسیه بازمیگردد. این سالاد به دلیل داشتن طعمی لذیذ از محبوبیت فراوانی در کشورهای مختلف برخوردار است. طرز تهیه این غذا بسیار ساده بوده و نیازی به مهارت آشپزی نخواهد داشت. شما میتوانید این غذای مقوی و سالم را تا مدتها درون یخچال نگهداری کنید. پخت سالاد الویه برای وعدههای غذایی در مسافرت، دانشگاه، سرکار و مدرسه کاربرد داشته و جایگزین فست فودهای ناسالم و پرکالری است. شما میتوانید این سالاد خوشمزه با مواد اولیه متنوعی تهیه کنید.
طرز تهیه سالاد الویه ساندویچی با مرغ و کالباس
مرغ زیر برنجی
مرغ زیر برنجی یک غذای جدید با مرغ و برنج است که در مدت زمان کوتاهی آماده میشود. این غذا برای کودکان و حتی بزرگسالان بسیار مقوی بوده و بهعنوان یک وعوه غذای اصلی میتوانید از آن استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه مرغ زیر برنجی
- سینه و ران مرغ 400 گرم
- برنج 2 پیمانه
- آب پیاز 1 فنجان
- آب نارنج 2 قاشق غذاخوری
- پودر پیاز 1 قاشق مرباخوری
- پودر سیر 1 قاشق غذاخوری
- زردچوبه نصف چای خوری
- آب پیاز 1 فنجان
- کره 30 گرم
- زعفران دمکرده به میزان لازم
- خلال بادام و زرشک به میزان لازم
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه مرغ زیر برنجی
- در اولین مرحله از طرز تهیه مرغ زیر برنجی ابتدا سینه و ران مرغ را درون کاسه قرار دهید و پودر پیاز، پودر سیر، آب پیاز، آب نارنج، زردچوبه و پودر پاپریکا را بههمراه فلفل سیاه نمک و زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. سپس مرغ را با تمام این ادویهجات ورز دهید تا مواد جذب آن شوند. سپس کاسه را با یک سلفون بپوشانید و حدود 2 ساعت درون یخچال قرار دهید تا مرغ بهطور کامل مزهدار شود.
- قابلمه را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. برنج را شسته و در محلول آب نمک بریزید. سپس مدتی صبر کنید تا آب جوش باقی بماند و پخت اولیه انجام شود و زمانیکه برنج نرم شد آن را آبکشی کنید.
- درون یک قابلمه مقداری روغن مایع بریزید و روی حرارت قرار دهید. سینه و ران مرغ را درون قابلمه بچینید و برنج را نیز به آن اضافه کنید. سپس درب قابلمه را گذاشته و حدود 5 دقیقه روی حرارت زیاد قرار دهید.
- بعد از گذشت این مدت شعله اجاقگاز را کم کنید تا مرغ زیر برنجی دم بکشد. پس از پخت کامل غذا، آن را درون ظرف بکشید و همراه با خلال بادام و زرشک سرو نمایید.
گراتن مرغ
گراتن مرغ یکی از انواع غذای نونی سریع با سیب زمینی است که میتوانید آن را در مواقعی که زمان کافی برای پخت و پز ندارید، آماده کنید. در ادامه به طرز تهیه غذای نونی با مرغ و سیب زمینی خواهیم پرداخت.
مواد لازم برای تهیه گراتن مرغ
- سینه مرغ 450 گرم
- سیب زمینی 2 عدد
- ژامبون به میزان لازم
- پنیر پیتزا 1 پیمانه
- پیازچه خرد شده نصف پیمانه
- روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
- پاپریکا 1 قاشق غذاخوری
- سس تند 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه گراتن مرغ
- در اولین مرحله از تهیه گراتن مرغ، فر را روی 200 درجه سانتیگراد قرار دهید. سپس سینه مرغ و سیبزمینی را بهصورت قطعات کوچک خرد کنید و کناری قرار دهید. نمک و ادویهجات را درون ظرفی بزرگ بریزید و تکههای مرغ و سیبزمینی را بهخوبی با ادویهها مخلوط کنید.
- سینی فر را با مقداری روغن چرب کنید و مرغ و سیبزمینیها را درون آن بریزید. حدود 50 دقیقه صبر کنید تا مرغ و سیبزمینی بهخوبی بپزد و پس از گذشت این مدت سینی فر را خارج کنید.
- ژامبونها را با روغن سرخ کنید و بههمراه پنیر پیتزا و پیازچه خردشده روی مواد درون سینی فر بریزید. مجدد سینی را به درون فر بازگردانید و 5 دقیقه صبر کنید تا پنیر پیتزا ذوب شود و سپس سرو نمایید.
کتلت مرغ با نخود
کتلت مرغ با نخود یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با مواد متنوعی طبخ میشود. همچنین شما میتوانید در فصول بهار و تابستان و زمان رسیدن نخود تازه، این غذا خوشمزه را آماده کنید. کتلت مرغ با نخود از جمله غذاهای حاضری است که تهیه آن در زمان کوتاهی انجام میشود. بنابراین در مواقعی که زمان کافی برای تهیه غذا ندارید، کتلت مرغ با نخود بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.
طرز تهیه کتلت مرغ با نخود به روش ساده و فوری+نکات کلیدی
پیتزای مرغ و قارچ
پیتزای یک غذا بینالمللی و محبوب در سراسر دنیا است که طرفداران مخصوص خود را دارد. اگر شما نیز به پیتزا علاقهمند هستید و قصد تهیه غذایی با مرغ را دارید، پیتزا مرغ و قارچ بهترین انتخاب برایتان خواهد بود.
مواد اولیه برای تهیه پیتزای مرغ و قارچ
- سینه مرغ 1 عدد
- قارچ 300 گرم
- سس گوجهفرنگی 1 فنجان
- پنیر پیتزا 1 پیمانه
- فلفل دلمه 1 عدد
- گوجه 1 عدد
- خمیر پیتزای آماده دو عدد
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه پیتزای مرغ و قارچ
- ابتدا مرغ را آب پز و به نمک و فلفل سیاه آغشته کنید. خمیر پیتزای آماده را درون قالب مورد نظر قرار دهید و سس گوجهفرنگی را روی آن پخش کنید. مقداری پنیر پیتزا روی خمیر پیتزای آماده بریزید و قارچ و مرغ ریش ریش شده را روی آن قرار دهید.
- سپس گوجههای نگینی شده و فلفل دلمهای خرد شده را روی مواد قبلی قرار دهید. مجدد پنیر پیتزا را روی مواد اولیه ریخته و قالب را درون فر قرار دهید.
- پس از گذشت نیم ساعت و در دمای 180 درجه سانتی گراد پیتزا از فر خارج کنید تا آماده سرو شود.
جمع بندی
در این مقاله به طرز تهیه انواع غذا با مرغ پرداختیم. شما میتوانید هریک از این غذاها را مطابق سلیقه خود بهعنوان ناهار و شام در کنار دوستان و خانواده خود آماده و سرو کنید. تمام غذاهای نونی و برنجی معرفیشده در این مطلب کاملا مقوی و سالم هستند. همچنین اگر مدت زمان کافی برای طبخ غذا نداشتید نیز میتوانید از انواع غذاهای نونی کمک بگیرید.