طرز تهیه پودینگ برنج به 3 روش
یک دسر خوشمزه و بینظیر ترکی که تنها تفاوت کمی با شیربرنج ایرانی دارد، پودینگ برنج است. اگر از آن دسته از افرادی هستید که بو و طعم خام برنج خیلی به مزاج شما خوش نیست، این غذا میتواند گزینهای عالی برای شما باشد. پودینگ برنج به علت وجود نشاسته و خامه، طعم و بوی خامی نمیدهد و بسیار خوشمزهتر از شیر برنج است.در ادامه مجلخ آشپزی مامی کوکینگ طرز تهیه پودینگ برنج را به ۳ روش آموزش خواهد داد.
فهرست محتوا
مواد لازم برای تهیه یک پودینگ خوشمزه
- برنج یک پیمانه
- هل 3 عدد
- گلاب 2 قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوری
- شکر 1/2 پیمانه
- خامه 100 گرم
- شیر یک لیتر
- زرده تخم مرغ 2 عدد
- وانیل نوک قاشق چایی خوری
- پودر ژلاتین 3.5 قاشق مرباخوری
- خلال بادام و پسته 1/4 پیمانه
- آبلیمو یک قاشق غذاخوری
گام به گام طرز تهیه پودینگ برنج
- برنج را به حالت کته دم میگذاریم. توجه کنید، برنج باید پختهتر از حالت کته شود.
- در مرحله دوم باید شکر و شیر را به برنج اضافه کنیم. سپس میبایست به برنج و شیر و شکر گلاب را اضافه کرده و اجازه دهیم تا با هم حسابی مخلوط شوند؛ به عبارتی برنج به همراه شیر باید شفته شود.
- در صورت لزوم بهتر است مخلوط برنج، گلاب، شیر و شکر با یکدیگر میکس شوند.
- در این مرحله باید شروع به آماده کردن کرم پودینگ برنج کنیم. ژلاتین را به همراه 3/1 پیمانه آب روی بخار کتری یا سماور قرار میدهیم. باقی مانده شیر را هم باید روی حرارت زیاد بگذاریم تا کامل جوش بیاید.
- باقی مانده شکر را به همراه دو زرده تخم مرغ، وانیل و نشاسته حسابی با همزن، هم میزنیم. تا جایی که مواد کرم رنگ شوند.
- شیر جوشیده را آرام آرام به مخلوط تخم مرغ، شکر، وانیل و نشاسته اضافه میکنیم. سپس روی حرارت ملایم قرار میدهیم و تندتند هم میزنیم تا مواد گوله گوله نشود.
- قبل از اینکه مخلوط مواد به نقطه جوش برسند، از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شوند.
- در این مرحله، بعد از خنک شدن مواد باید مخلوط برنج و ژلاتین، خامه و آبلیمو را اضافه کنیم و کامل مخلوط کنیم.
- قالب مورد نظر را انتخاب کرده و کف آن را با کره آب شده چرب میکنیم و مواد را داخل آن میریزیم. به مدت 7 الی 8 ساعت مواد باید داخل یخچال استراحت کنند تا کامل بسته شوند و شکل بگیرند.
- در صورت تمایل میتوانید، پودینگ برنج را با پودر پسته، خلال بادام، گردو و یا انواع شیره تزیین کنید.
دستور پخت دوم پودینگ برنج
- آب 2 لیوان
- شیر 2 لیوان
- شکر 1/4 لیوان
- نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوری
- وانیل 1/2 قاشق مرباخوری
- زرده تخم مرغ یک عدد
گام به گام طرز تهیه پودینگ برنج
- ابتدا برنج را به مدت دو ساعت خیس کنید. سپس در قابلمهای که آب آن در حال جوشیدن است؛ بریزید. با قاشق چوبی هم بزنید تا برنج حسابی قد بکشد و کامل پخته شود و آب آن کاملا گرفته شود.
- اکنون باید شیر و شکر را به برنج پخته اضافه کنید و مواد را هم بزنید. مقدار کمی از شیر را نگه دارید تا با نشاسته ذرت ترکیب کنید. بعد از ترکیب نشاسته ذرت و شیر، باید آن را به مواد اضافه نمایید و تندتند هم بزنید تا مواد ته نگیرد.
- وقتی پودینگ برنج آماده شد، باید وانیل را به آن اضافه کنید و کمی روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب جا بیفتد. پس از 5 دقیقه از روی حرارت بردارید تا سرد شود.
- در این مرحله زرده تخممرغ را روی پودینگ برنج سرد شده بریزید، و حدود 3 دقیقه درون فر قرار دهید تا روی آن قهوهای رنگ شود.
دستور پخت سوم پودینگ برنج
- شیر 5 لیوان
- پودر پسته به مقدار لازم
- برنج یک لیوان
- شکر 1 لیوان
- عرق بهار نارنج 5 قاشق غذاخوری
گام به گام تهیه پودینگ برنج
- برنج را باید چندبار با آب سرد بشورید.
- شیر، شکر و برنج را با یکدیگر مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید و حدود نیم ساعت هم بزنید تا ته نگیرد.
- حال باید عرق بهار نارنج را به مواد اضافه کنید و تا 2 دقیقه دیگر هم بزنید که حسابی عطر خوش بهار نارنج با پودینگ برنج شما مخلوط شود.
- حال پودینگ برنج خود را از روی حرارت بردارید. درون قالب خود را چرب کنید و پودینگ برنج را درون آن بریزید و اجازه دهید تا سرد شود.
- بعد از سرد شدن پودینگ برنج پستههای پودر شده را روی آن ریخته و تزیین کنید.
نکاتی برای خوشمزه تر شدن پودینگ برنج
- برای خوش طعم و عطر بودن پودینگ بهتر است از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید.
- ترکیب دارچین، میخک و شیر طعم فوق العادهای به پودینگ برنج شما میدهد.
- کره نیز برای خوشمزگی و از بین بردن چسبندگی پودینگ به قالب کمک زیادی میکند.
- برای از بین بردن بوی زخم تخم مرغ بهترین راه اضافه کردن وانیل است.
- اگر در زمان پخت برنج کامل له نشد بهتر است از میکسر یا گوشت کوب استفاده کنید.
- برای خوش طعم و عطرتر شدن پودینگ برنج از عرق هل استفاده کنید.
جمع بندی
پودینگ برنج علاوهبر خوشمزگی بالا و دلچسب بودن، خواص متعددی هم برای کودکان دارد. حفظ سلامت دندانها و جلوگیری از پوکی استخوان به علت وجود کلسیم و مقدار زیادی ویتامین A باعث شده تا پودینگ برنج یک غذای محبوب و پرخاصیت در منطقه خاورمیانه به ویژه کشور ترکیه شود. درست کردن این دسر فوقالعاده تنها یک ساعت زمان بر است و به 8 ساعت استراحت مطلق برای تکمیل نیاز دارد. بدون شک بعد از درست کردن و امتحان یک پودینگ برنج خانگی، حسابی عاشق آن خواهید شد.
مقالات بشیتری بخوانید