طرز تهیه کیک قابلمه ای | کیک بدون فر
اگر به فر دسترسی ندارید و به دنبال یک کیک سریع و ساده هستید، کیک قابلمهای ساده یکی از بهترین گزینههای پیش روی شما خواهد بود. در این نوشتار از مامی کوکینگ به شما طرز تهیه کیک قابلمه ای را آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
کیک قابلمه ای پف دار بدون فر
- تخم مرغ: ۴ عدد
- شیر: ۱ پیمانه
- روغن مایع: نصف پیمانه
- شکر: ۱ و نیم پیمانه
- بیکینگ پودر: 2 قاشق چایخوری
- وانیل: نصف قاشق چایخوری
- آرد: ۲ پیمانه
طرز تهیه کیک بدون فر روی اجاق گاز
- در یک کاسه بزرگ، تخممرغ و شکر را بریزید و با همزن برقی در حدود 5 الی 10 دقیقه مخلوطکنید تا ترکیبی کرمی و حجیم حاصل شود.
- شیر و روغن مایع را به تخممرغ و شکر اضافه کرده و مجددا با همزن مخلوط کنید تا ترکیبی یکدست به دست آید.
- در یک ظرف دیگر مواد خشک شامل بیکینگ پودر، وانیل و آرد را ترکیب کرده و به تدریج به مواد مخلوط شده قبلی اضافه کنید و به آرامی بهمدت کوتاهی هم بزنید تا تمام مواد به صورت کامل با هم مخلوط شوند و یک ترکیب یکدست به دست آورید.
- یک قابلمه مناسب را با کاغذ روغنی نسوز بپوشانید و دیوارههای آن را با روغن چرب کنید تا از چسبیدن خمیر به این قسمتها جلوگیری کنید.
- مایهی کیک خود را درون قابلمه بریزید و روی سطح آن را با یک قاشق یا لیسک کاملا صاف کنید.
- دمکنی قابلمه خود را بگذارید و بر روی شعله ملایم، شعله پخش کن خود را قرار دهید و قابلمه را بر روی آن قرار دهید.
- پس از گذشت حدود 1 ساعت، با یک سیخ چوبی یا خلال دندان میزان پخت کیک را امتحان کنید. اگر چیزی به سیخ یا خلال دندان نچسبید و تمیز بیرون آمد، کیک آماده است.
- کیک را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید تا حرارت اولیه آن کاهش پیدا کند.
- بعد از خنک شدن، کیک را برش دهید و با تزئینات دلخواه سرو کنید. حالا کیک بدون فر در قابلمه آماده است تا از خوردن آن لذت ببرید!
این کیک با چای میچسبه: طرز تهیه کیک گردو با ۷ روش | برای عصرانه چی بخوریم؟
کیک بدون فر شکلاتی
اگر دوست دارید تا کیک قابلمه ای شکلاتی درست کنید، میتوانید همراه مواد خشک خود، 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو را نیز مخلوط کنید و برای تزئین روی کیک، شکلات تختهای را به روش بن ماری ذوب کرده و روی آن بریزید.
کیک بدون فر و همزن و شیر
اگر به دنبال طرز تهیه کیک قابلمه ای بدون شیر و فر هستید، حتما ادامه این مطلب را دنبال کنید. این کیک قابلمه ای جدید نیازی به شیر، همزن و یا فر ندارید و تنها با مواد اولیه ساده میتوانید آن را تهیه کنید.
کیک قابلمه ای بدون فر و همزن
- آرد: 2 پیمانه
- تخم مرغ: 2 عدد
- شکر: نصف پیمانه
- روغن مایع: نصف پیمانه
- آب ولرم: 1 پیمانه
- بیکینگ پودر: یک قاشق غذاخوری
- وانیل: نصف قاشق چایخوری
برای عصرونه این کیک رو امتحان کن: طرز تهیه کیک خیس شکلاتی به سبک کافی شاپی
طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه روی گاز
ابتدا با همزن دستی و یا چنگال، تخم مرغ را به همراه وانیل هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود. سپس شکر را به تخم مرغ و وانیل اضافه کنید و پس از ترکیب شدن، آب و روغن را به این مخلوط ترکیب کنید. سپس آرد الک شده و بیکینگ پودر را به صورت مرحلهای به مواد خود اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید. سپس قابلمه خود با کاغذ روغنی بپوشانید و کف آن را کمی چرب کنید.
سطح مواد خود را صاف کنید و دم کنی خود را بر روی درب قابلمه قرار دهید. سپس بعد از گذشت 50 دقیقه به وسیله سیخ چوبی و یا چوب کبریت، از پخت کیک اطمینان حاصل کنید.
کیک بدون فر و بکینگ پودر
در صورتی که بیکینگ پودر در دسترس ندارید، میتوانید به کمک ماست و جوش شیرین، یک کیک قابلمهای خوشمزه تهیه کنید. برای تهیه کیک بدون فر با ماست میتوانید در دو طرز تهیه مذکور به جای بیکینگ پودر از ترکیب زیر استفاده کنید.
یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین را با نصف پیمانه ماست ترکیب کرده و پیش از افزودن آرد، آن را به مواد خود اضافه نمایید.
با این کیک از مهمونات پذیرایی کن: طرز تهیه کیک یزدی خانگی، فوق العاده خوش مزه و آسان
سوالات متداول
- چیکار کنیم کیک قابلمه ای پف کند؟
برای آنکه کیک قابلمهای پف دار درست کنید، باید نکات زیر را در نظر داشته باشید تا به پاسخ سوال چرا کیک در قابلمه پف نمی کند، برسید.
- حداقل 3 بار آرد خود را الک کنید.
- بهتر است که آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و پس از آن، الک کردن را آغاز کنید.
- کیک را در یک جهت هم بزنید. به عنوان مثال اگر در جهت عقربههای هم زدن را شروع میکنید، تا انتها به همان سمت هم بزنید.
- همیشه مواد را به دمای محیط برسانید و سپس با یکدیگر ترکیب کنید.
- تخم مرغ را به حدی بزنید که کاملا کرمی شود.
- حتما قابلمه را گرم کنید و سپس مواد کیک را به آن اضافه کنید.
- به هیچ عنوان در 40 دقیقهی ابتدایی درب قابلمه را باز نکنید تا پف کیک از بین نرود.
- چیکار کنیم کیک گنبدی نشه؟
برای آن که از گنبدی شدن کیک قابلمه ای جلوگیری کنید، باید اندازه قابلمه شما کاملا با میزان مواد همخوانی داشته باشد. از سوی دیگر حتما سطح مواد خام خود را صاف کنید و از دم کنی استفاده کنید تا دمای داخل قابلمه یکنواخت شود. در نهایت پس از ریختن مواد درون قابلمه، حتما قابلمه را بر روی سطح صافی بزنید تا هوای داخل مواد به صورت کامل خارج شود.
- چیکار کنیم کیک اسفنجی خشک نشه؟
اگر کیک میخواهید از خشک و شکننده شدن کیک اسفنجی خود جلوگیری کنید، باید نکات زیر را رعایت کنید:
- در استفاده از آرد و بیکینگ پودر زیادهروی نکنید.
- در صورتی که شیر را حذف میکنید، حتما آب ولرم را به ترکیب خود اضافه کنید.
- بیش از 50 دقیقه کیک را درون قابلمه و بر روی شعله قرار ندهید.
- مواد را به آرامی هم بزنید تا بافت آن از بین نرود.
- حتما از آرد شیرینی پزی و یا آرد 3 صفر استفاده کنید.
- چیکار کنیم کیک خمیر نشه؟
به علت آن که در قابلمه حرارت صرفا از پایین وارد میشود و دما به صورت یکنواخت نیست، ممکن است که مواد داخل کیک خمیر شود و خام بماند. برای این کار بهتر است که یک لیوان فلزی را با چیزی مانند لپه و لوبیا پر کنید و در وسط قابلمه قرار دهید و سپس مواد کیک را درون قابلمه بریزید.
این کار باعث میشود تا حرارت به صورت یکنواخت درون قابلمه پخش شود و از خمیر شدن کیک جلوگیری نمایید. از سوی دیگر نیز باید حتما قابلمه را پیش از ریختن مواد، گرم کنید.
- چیکار کنیم کیک ته قابلمه نچسبد؟
در ابتدا حتما قابلمه را گرم کنید و داخل آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. کف قابلمه را با روغن جامد یا کره چرب کنید و حتما از شعله پخش کن استفاده نمایید.
- چیکار کنیم کیک نرم بشه؟
برای آن که کیک بدون فر دونفره شما کاملا نرم باشد، باید زمان پخت را رعایت کنید. بعد از گذشت 50 دقیقه حتما پخت کیک را بررسی کنید تا در اثر پخت طولانی، کیک شما نرمی خود را از دست ندهد. از سوی دیگر حتما شعله را کم نگه دارید تا زیر کیک سفت نشود.
- چیکار کنیم کیک ترک نخوره؟
نکاتی که در این باره باید رعایت کنیدد، عبارتند از:
- به هیچ عنوان درب قابلمه را در 40 دقیقهی ابتدایی باز نکنید.
- مواد خود را بیش از اندازه مخلوط نکنید و تنها در حد اینکه به یک ترکیب یکدست برسید، مواد را هم بزنید.
- تنها به میزان کافی بیکینگ پودر استفاده کنید؛ زیرا میزان بیشتر باعث ترک خوردگی کیک قابلمه ای خواهد شد.
- دمای گاز را زیاد نکنید و بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنید تا دمای ملایم و مطلوبی را در اختیار داشته باشید.
- در استفاده از آرد نیز زیادهروی نکنید؛ زیرا با برهم خوردن تعادل میزان آرد و سایر مواد باعث ترک خوردن کیک خواهد شد.