رژیم غذایی در ورزشسلامت غذایی

قبل و بعد باشگاه چی بخوریم برای لاغری | بهترین چربی سوز قبل از ورزش

تغذیه یکی از مهم‌ترین مسائل برای سلامت جسمانی بوده که برای تمام افراد به‌ویژه ورزشکاران از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر متناسب با نوع ورزش و زمانی‌که برای آن قرار می‌دهید، تغذیه صحیح و اصولی داشته باشید، نه‌تنها سلامت شما حفظ خواهد شد، بلکه هرچه سریع‌تر به نتیجه دلخواه خود دست خواهید یافت. درصورتی‌که همزمان با ورزش کردن تصمیم به لاغری دارید، اهمیت خوراکی‌های قبل و بعد از ورزش بیش‌ از پیش برای شما جدیت پیدا خواهد کرد و ممکن است با این سوال مواجه شوید که قبل و بعد باشگاه چی بخوریم برای لاغری؟ بسیاری از افراد به‌صورت مداوم ورزش و بدنسازی انجام می‌دهند؛ اما به‌دلیل انتخاب و مصرف خوراکی‌های نامناسب و غیراصولی به نتیجه دلخواه و مطلوب نمی‌رسند. بنابراین درصورتی‌که ورزش می‌کنید باید رژیم غذایی خاصی را برای کاهش وزن و لاغری دنبال کنید که متناسب با سن و سطح فعالیت شما باشد. امروزه انتخاب وعده قبل و بعد از تمرین دغدغه بسیاری از ورزشکاران شده‌ است و همواره به‌دنبال بهترین انتخاب برای وعده‌های غذایی هستند. اگر برای شما نیز سوال است که قبل و بعد باشگاه چی بخوریم برای لاغری؟ تا انتها این مقاله از مجله مامی کوکینگ با ما همراه باشید؛ چراکه قصد داریم به معرفی بهترین غذاها و خوراکی‌ها برای قبل و بعد ورزش بپردازیم.

حمص

اگر می‌خواهید بدانید که قبل باشگاه چی بخوریم؟ ما به شما حمص را به عنوان یکی از بهتریت غذاها معرفی می‌کنیم. این غذا یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین انواع غذاهای خاورمیانه بوده که از قدیم تا به امروز جایگاه ویژه‌ای در دنیای آشپزی دارد. همچنین ورزشکاران به‌راحتی می‌توانند با تهیه این غذا آسان، سالم و بسیار خوش طعم از مزایت چربی سوزی و لاغری آن بهره بگیرند. در حقیقت حمص را می‌توان بهترین چربی سوز قبل از ورزش دانست.

مواد لازم برای تهیه حمص

  • نخود 1/5 پیمانه
  • لیموترش 1 عدد
  • سیر 2 حبه
  • آب نخود 4 قاشق غذاخوری
  • ارده 3 قاشق غذاخوری
  • یخ 2 تکه
  • پاپریکا نصف قاشق چای‌خوری
  • روغن زیتون به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه حمص

  1. اگر پس از دریافت پاسخ سوال قبل و بعد از ورزش چه بخوریم تا لاغر شویم؟ تصمیم به پخت حمص گرفتید، در ابتدا نخود را از 24 ساعت قبل در یک کاسه آب خیس بیندازید. طی این مدت چند بار آب موجود در کاسه را تعویض کنید تا نفخ نخودها به‌طور کامل گرفته شود. پس‌ از گذشت 24 ساعت نخود را بپزید. به‌همین منظور نخودها را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه و 2 لیوان آب درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا نخودها به‌طور کامل مغزپخت شوند؛ اما توجه داشته باشید که باید آب نخودها را نگه دارید.
  2. پس‌ از پخت نخودها، پوست آن‌ها را جدا نموده تا حمص هرچه لطیف‌تر و مجلسی‌تری داشته باشید. دانه‌های نخود را بین دو انگشت خود فشار دهید تا پوست آن‌ها جدا شود.
  3. در این مرحله نخودهای پوست کنده را درون مخلوط‌کن بریزید و به نخودها مقداری ارده به‌همراه آب لیموترش، نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و سیر اضافه نمایید. حال یخ‌ها را نیز درون مخلوط‌کن بریزید تا از بریدن مواد جلوگیری شود.
  4. در ادامه تمام مواد را با یکدیگر میکس کنید. پس‌ از گذشت حدود 1 دقیقه آب نخود را اضافه نمایید؛ اما توجه داشته باشید پس ‌از اینکه مواد به پوره تبدیل شد، باید غلظت آن به‌گونه‌ای باشد که از قاشق سرریز نشود.
  5. در نهایت حمص را درون ظرف موردنظر خود بریزید و با قاشق یک گودال کوچک وسط آن ایجاد کنید. مقداری روغن زیتون درون گودال بریزید و حمص را به‌همراه نخود و سبزیجات معطر تزئین و سرو کنید.

در سفر شمال چی بخوریم؟ غذا برای مسافرت شمال

حمص

پاستا سبزیجات

یکی از بهترین گزینه‌ها در بدنسازی و به‌طورکلی انجام ورزش برای لاغری، پاستا است. پاستا را می‌توان یکی از بهترین سوخت‌های بدن دانست که با برخورداری از یک کربوهیدرات زود جذب و ساده یک گزینه بسیار عالی و ایده‌آل برای بعد از تمرین است. بنابراین اگر برای شما نیز سوال است که بعد از تمرین بدنسازی چه بخوریم برای لاغری؟ پاستا می‌تواند یکی از مناسب‌ترین انتخاب‌ها برایتان باشد.

مواد لازم برای تهیه پاستا سبزیجات

  • پاستا دو سوم بسته 500 گرمی
  • پیاز 1 عدد متوسط
  • هویج 1 عدد
  • فلفل دلمه‌ای رنگی 1 عدد متوسط
  • قارچ 300 گرم
  • گوجه‌فرنگی 2 عدد
  • لیموترش 1 عدد
  • سیر 1 حبه
  • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • آب 1 استکان
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • زردچوبه و آویشن به میزان لازم
  • پاپریکا و پولبیبر به میزان لازم
  • ادویه ایتالیایی و جعفری تازه برای تزئین پاستا به میزان لازم

طرز تهیه پاستا سبزیجات

  1. اگر پس‌ از دریافت پاسخ سوال قبل و بعد باشگاه چی بخوریم برای لاغری؟ تصمیم به تهیه پاستا سبزیجات گرفتید، باید ابتدا پیاز را پوست بگیرید و با کارد تیز به‌صورت خلال درآورید. درادامه قارچ‌ها را نیز تمیز شسته و روی تخته قرار دهید. سپس قارچ‌ها را اسلایس کرده و کمی آب‌لیمو روی آن‌ها بمالید تا در زمان پخت سیاه نشوند.
  2. هویج را نیز پس‌ از شستن، روی تخته آشپزخانه قرار دهید و سروته آن را با کارد جدا کنید. سپس پوست هویج را با پوست‌کن بگیرید و با رنده درشت، رنده کنید. فلفل دلمه‌ای را بشویید و دانه‌های آن را خارج کنید. سپس فلفل دلمه‌ای را روی تخته قرار داده و به‌صورت خلالی ببرید.
  3. گوجه‌فرنگی‌ها را نیز پس ‌از شستن، به همراه یک عدد سیر درون مخلوط‌کن بیندازید و پوره کنید. پوره گوجه‌فرنگی را کناری قرار دهید تا در مراحل بعد به غذا اضافه نمایید.
  4. حال درون تابه مقداری روغن بریزید و منتظر بمانید تا به‌اندازه کافی داغ شود. پیازی که از قبل خرد کرده بودید را درون روغن داغ بریزید و آن را به مقدار کافی تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شود. درادامه به‌ترتیب قارچ، فلفل دلمه‌ای و هویج را به پیاز اضافه کنید و به هرکدام 2 الی 3 دقیقه زمان دهید تا کاملا سرخ شوند.
  5. پس‌ از تفت دادن سبزیجات باید برای اضافه نمودن ادویه‌ها اقدام کنید. به‌همین منظور زردچوبه، آویشن، پاپریکا، پولبیبر، نمک و فلفل را به غذا اضافه نمایید تا عطرشان آزاد شود.
  6. در ادامه رب را نیز به مواد اضافه نموده و مدتی را منتظر بمانید تا سرخ شود. سپس پوره گوجه‌فرنگی و سیر را نیز درون تابه بیفزایید. به این مواد آب یک لیموی تازه و یک استکان آب را نیز اضافه کرده و درب ظرف را به مدت 10 دقیقه قرار دهید تا مواد کاملا پخته شوند.
  7. در همین حین یک قابلمه را پر از آب نموده و آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. به قابلمه مقداری نمک و روغن اضافه کنید و پاستاها را درون آب جوش بریزید تا به مدت 10 دقیقه در آب بجوشند. پس‌ از گذشت این زمان پاستا را از روی اجاق بردارید و درون آبکش بریزید تا آب اضافه آن‌ها خارج شود.
  8. درنهایت پاستا را به مایه سبزیجات تهیه شده اضافه نمایید و تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. در این مرحله پاستا سبزیجات را در ظرف موردنظر خود بریزید و به‌همراه گوجه گیلاسی و کلم بروکلی تزئین کنید. همچنین برای اینکه پاستا عطر و طعم بهتری پیدا کند، می‌توانید روی آن مقداری ادویه ایتالیایی و جعفری ریز شده بریزید.

برای جشنواره غذا چی درست کنم؟ عکس ایده غذا برای جشنواره و مسابقه

پاستا سبزیجات

خوراک لوبیا

خوراک لوبیا یکی از مقوی‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای جهان بوده که پخت سریعی داشته و می‌توانید در وعده‌های صبحانه، ناهار و حتی شام سرو کنید. اگر برایتان سوال است که بعد از ورزش ایروبیک چه بخوریم تا لاغر شویم؟ خوراک لوبیا یک وعده مناسب و ایده‌آل بعد از تمرین است. این خوراکی به بدن شما کربوهیدرات و پروتئین کافی را رسانده و طعم دلپذیری دارد. تنها لازم است پیش‌ از انجام تمرینات ورزشی خود خوراک لوبیا را آماده سازید و بعد از تمرین میل کنید.

مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا

  • لوبیا چیتی 2 لیوان
  • گوجه‌فرنگی 1 عدد
  • قارچ 6 عدد بزرگ
  • پیاز 1 عدد بزرگ
  • سیب‌زمینی 1 عدد بزرگ
  • سیر 2 حبه
  • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه و روغن به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه خوراک لوبیا

  1. در ابتدا برای تهیه خوراک لوبیا ابتدا لوبیا چیتی‌ها را به مدت 48 ساعت در آب خیس بیندازید و در طی این مدت چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ لوبیاها به‌طور کامل گرفته شود. پیازها را نیز نگینی خرد کرده و درون قابلمه سرخ کنید.
  2. پس‌ از طلایی شدن پیازها، آن‌ها را از قابلمه خارج نموده و سیرهای خرد شده را سرخ کنید. گوجه‌فرنگی‌ها را نیز بعد از خرد کردن به سیر بیفزایید. پس‌ از اینکه آب گوجه تبخیر شد، درون قابلمه مقداری رب گوجه‌فرنگی بیفزایید. لوبیا چیتی‌ها را نیز به بقیه مواد اضافه نموده و پس‌ از کمی تفت دادن، 5 لیوان آب درون قابلمه بریزید.
  3. حرارت اجاق گاز را کمی بیشتر کنید تا آب به جوش بیاید. پس‌ از به جوش آمدن آب، حرارت را کاهش دهید و حدود 3 ساعت به خوراک زمان دهید. در همین حین سیب‌زمینی‌ها را پوست گرفته و به‌صورت نگینی خرد کنید. سپس قارچ را پس‌ از شستن، با دستمال نم‌دار تمیز کرده و به شکل دلخواه خود خرد کنید.
  4. پس‌ از گذشت 2 ساعت از پخت لوبیاها، سیب‌زمینی، پیاز داغ و قارچ را درون قابلمه بریزید. سپس فلفل سیاه، نمک و زردچوبه را به مواد درون قابلمه بیفزایید.
  5. درنهایت پس‌ از نرم شدن لوبیاها و جا افتادن غذا، زیر حرارت را خاموش کنید. خوراک لوبیا را در ظرف موردنظر خود بریزید و به همراه آب‌لیمو و نان دلخواه خود سرو کنید.

غذا برای تولد چی درست کنم؟ انواع غذا برای تولد

خوراک لوبیا

ساندویچ مرغ کبابی

یکی دیگر از غذاهایی که می‌توان در پاسخ به سوال قبل و بعد باشگاه چی بخوریم برای لاغری؟ معرفی نمود، ساندویچ مرغ کبابی است. مرغ دارای پروتئین بالا و چربی اشباع کمی بوده؛ بنابراین یک وعده مناسب برای قبل و بعد از تمرینات ورزشی محسوب می‌شود.

مواد لازم برای تهیه ساندویچ مرغ کبابی

  • سینه مرغ 1 عدد
  • تخم‌مرغ 1 عدد
  • نان همبرگر 2 عدد
  • خیارشور 6 عدد
  • فلفل هندی یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • پاپریکا 1 قاشق چای‌خوری
  • شکر 3 قاشق چای‌خوری
  • پودر سوخاری نصف قاشق چای‌خوری
  • شیرخشک 1 قاشق چای‌خوری
  • کره 1 قاشق غذاخوری
  • شیر نصف پیمانه
  • روغن بادام زمینی نصف پیمانه
  • آرد سه چهارم فنجان
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه ساندویچ مرغ کبابی

  1. اگر پس از سوال قبل از ورزش چه بخوریم تا لاغر شویم؟ تصمیم به تهیه این ساندویچ خوشمزه و لذیذ گرفتید، تنها لازم است سینه مرغ را روی تخته برش قرارداده، با دقت آن را به‌صورت افقی برش دهید و به دو تکه مساوی تقسیم نمایید. سپس شکر و نمک را در یک کاسه جداگانه ریخته و با یکدیگر ترکیب کنید. به ترکیب شکر و نمک، مقداری آب اضافه نمایید و سینه مرغ را درون آن قرار دهید. روی کاسه را با سلفون بپوشانید و 1 ساعت به آن فرصت دهید.
  2. فلفل هندی، پاپریکا و فلفل سیاه را درون یک کاسه کوچک بریزید و آن‌ها را با یکدیگر مخلوط کنید. در یک کاسه دیگر تخم‌مرغ و شیر را با یکدیگر ترکیب نمایید. همچنین در یک کاسه جداگانه آرد، شیرخشک، پودر سوخاری، ادویه شکر و نمک را به همراه یکدیگر مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند
  3. به‌اندازه یک قاشق غذاخوری از مایع شیر را به کاسه حاوی آرد اضافه کنید تا آرد مقداری مرطوب شود. در مرحله بعد روغن بادام زمینی را در یک تابه بزرگ بریزید و کمی صبر کنید تا گرم شود.
  4. مرغ‌ها را از مایع خارج نموده و با دستمال کاغذی خشک کنید. سپس تمام مخلوط ادویه‌ها را به مرغ اضافه نمایید. مرغ را در مخلوط شیر بزنید و خارج کنید. در ادامه سینه مرغ را از دو طرف در آرد قرار دهید تا کاملا پوشیده شود.
  5. سپس مرغ را در تابه حاوی روغن قرار دهید تا رنگ آن طلایی شود. پس‌ از گذشت 3 الی 4 دقیقه مرغ را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز کاملا سرخ گردد. پس‌ از خارج کردن مرغ از تابه آن را روی دستمال‌های روغن گیر قرار داده تا روغن اضافی آن جذب شود.
  6. در همین حین نان‌ها را 2 قسمت کنید و درون یک تابه متوسط و روی شعله داخل آن‌ها را برشته نمایید. سپس مقداری کره به نان‌ها بمالید و تکه‌های خیارشور را روی نان زیرین قرار دهید. درنهایت تکه مرغ را روی نان زیرین بگذارید و با تکه نان بالا ساندویچ خود را تکمیل کنید.

ساندویچ مرغ کبابی

سخن پایانی

در این مقاله به پاسخ سوال قبل و بعد باشگاه چی بخوریم برای لاغری؟ پرداختیم. حال باید بگوییم که مواد غذایی مصرفی شما قبل و پس‌ از انجام ورزش باید سوخت مورد نیاز بدن را به‌خوبی تامین کنند. بنابراین تغذیه پیش‌ از ورزش و بعد از آن باید سرشار از مواد مغذی کافی و موردنیاز باشد. درنتیجه در صورت حذف هریک از مواد غذایی با احساس خستگی، تنبلی و لاغر نشدن پس‌ از ورزش مواجه می‌شوید. تغذیه مناسب قبل و پس‌ از انجام بدنسازی و انواع دیگر ورزش‌ها نه‌تنها انرژی لازم را حین تمرینات به شما می‌دهد، بلکه در عملکرد شما حین ورزش و توانایی‌تان نیز تاثیر قابل‌توجهی خواهد داشت. همچنین مصرف مقدار کمی پروتئین و کربوهیدرات به عضله سازی و بازسازی عضلات و درعین‌حال لاغری کمک می‌کند. اگر پس‌ از دریافت پاسخ سوال قبل و بعد باشگاه چی بخوریم برای لاغری؟ تصمیم به داشتن یک برنامه رژیم غذایی مناسب گرفتید، می‌توانید با استفاده از غذاهای معرفی‌شده در این مقاله به اندام ایده‌آل خود در ورزش دست یابید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا