غذای اصلی

لیست غذا برای خانم ها | شام و ناهار ساده و کم هزینه

تهیه ناهار و شام در اغلب موارد برای خانم‌ها امری چالش‌برانگیز بوده؛ چراکه انتخاب نوع غذا اهمیت زیادی در سلامت جسمی و روحی افراد دارد. ناهار و شام باید ویتامین، پروتئین، مواد معدنی و دیگر مواد لازم را به بدن برساند و مانع از افزایش وزن یا سوءتغذیه شود. بنابراین حتما لازم است که انتخاب غذا برای ناهار و شام هوشمندانه باشد و تمام نیازهای تغذیه‌ای را در بر بگیرد؛ اما یکی از سوالاتی که برای خانم‌ها پیش می‌آید این است که چی درست کنم تکراری نباشه؟ بنابراین برخورداری از یک لیست غذاهای ایرانی ساده و خوشمزه می‌تواند در این مواقع تا حد زیادی کمک‌کننده باشد. به‌همین منظور ما در این مقاله از مجله مامی کوکینگ قصد داریم بهترین لیست غذا برای خانم‌ها را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا دیگر درطول هفته دغدغه انتخاب غذا برای ناهار و شام را نداشته باشید.

ته چین مرغ

یکی از اصیل‌ترین غذاهای ایرانی در لیست غذای هفتگی که به‌علت طعم دل‌چسب و ظاهر مناسب جزو پرطرفدارترین غذاها است، ته‌چین مرغ محسوب می‌شود. ته چین مرغ علاوه‌بر سادگی بسیار خوش‌طعم و عطر بوده و حتی شما می‌توانید از آن در مراسم‌ها و مهمانی‌های خود نیز استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ

  • سینه مرغ 1 عدد
  • برنج 3 پیمانه
  • ماست چکیده 1 پیمانه
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • زرده تخم‌مرغ 2 عدد
  • زرشک 100 گرم
  • گلاب 1 فنجان
  • پودر قند 1 قاشق چای‌خوری
  • زعفران آب کرده 1 قاشق چای‌خوری
  • دارچین 1 قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع به میزان لازم
  • خلال پسته به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه ته چین مرغ

  1. به‌منظور تهیه این آیتم از لیست غذا برای مهمانی شام ابتدا باید برای پختن سینه مرغ و ریش ریش کردن آن آماده شوید. به‌همین منظور لازم است که سینه مرغ را به‌همراه چند پیمانه آب، زردچوبه و پیاز خرد شده درون یک قابلمه بریزید و آن را روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا مرغ شروع به پختن کند.
  2. پس‌ از پخته شدن مرغ، آن را از قابلمه خارج نمایید و مدتی را منتظر بمانید تا مقداری سرد شود. درنهایت سینه مرغ را کاملا ریش ریش کنید و در یک ظرف جداگانه بریزید.
  3. در مرحله بعد پس‌ از پاک کردن برنج، آن را در 2 مرحله بشویید و سپس درون قابلمه‌ای که از قبل انتخاب کرده‌اید، چند پیمانه آب را به‌همراه مقداری روغن، نمک و برنج شسته شده بریزید.
  4. قابلمه را روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و پس‌ از گذشت چند دقیقه برنج را تست کنید تا به‌اندازه کافی نرم شود. سپس زمانی‌که اطراف برنج پخته و مغز آن کمی سفت بود، برنج را با آب ولرم آبکشی نمایید.
  5. در ادامه برای تهیه این غذا از لیست غذا برای خانم‌ها تابه مناسبی را انتخاب نموده و درون آن مقداری روغن بریزید. سپس تابه را روی اجاق گاز قرار دهید و پس‌ از داغ شدن روغن، سینه مرغ ریش ریش شده را به آن اضافه کنید. در ادامه روی مرغ ریش ریش شده مقداری دارچین، فلفل سیاه و نمک بریزید و مجدد شروع به تفت دادن مرغ کنید.
  6. پس‌ از اینکه مرغ‌ها به‌طور کامل تفت داده‌ شدند، آن‌ها را کناری قرار دهید و مجدد مقداری روغن به تابه اضافه کنید. زرشک و پودر قند را درون تابه بریزید و شروع به تفت دادن نمایید. در همین حین درون یک کاسه بزرگ زرده تخم‌مرغ را به‌همراه زعفران آب کرده و گلاب مخلوط نموده و تا زمانی‌که بوی خامی تخم‌مرغ از بین برود، این ترکیب را هم بزنید.
  7. ماست موسیر را نیز به ظرف اضافه نموده و مجدد شروع به‌هم زدن ترکیب کنید. برنج آبکش شده را درون کاسه‌ای بریزید و مواد را به اندازه‌ای هم بزنید که کاملا یکدست شوند. از یک ظرف پیرکس برای پخت ته چین مرغ استفاده کنید.
  8. سپس در ابتدا داخل ظرف را با یک قلم مو آغشته به روغن چرب نموده و نصف موادی که از قبل آماده کرده بودید را کف ظرف بریزید. آن را به میزانی فشار دهید که کاملا فشرده شود و سپس مرغ و زرشک تفت داده‌شده را به آن بیفزایید. درادامه باقی‌مانده برنج را مجدد درون ظرف ریخته و فشار دهید. کره را نیز به قسمت‌های کوچک تقسیم نموده و بر روی سطح برنج بگذارید.
  9. درنهایت بر روی ظرف پیرکس یک فویل نازک کشیده و آن را درون فر بگذارید. پس‌ از پخته شدن کامل ته‌چین آن را درون ظرف موردنظر برگردانده و به‌همراه زرشک و خلال پسته تزئین کنید.

بیشتر بخوانید: انواع غذا بدون برنج برای شام و ناهار | بهترین غذا با نان

ته چین مرغ

رولت گوشت با جعفری و گردو

یکی از غذاهای بسیار ساده، راحت و پر طرفدار در لیست غذا برای شام که می‌توانید در مدت زمان کوتاهی آماده کنید، رولت گوشت با جعفری و گردو است. تهیه این غذا به تبحر ویژه‌ای نیاز نداشته و تنها با یک‌بار پخت یکی از طرفداران پروپا قرص آن خواهید شد. رولت گوشت به‌دلیل برخورداری از گوشت و گردو بسیار مقوی بوده و شما می‌توانید علاوه‌بر شام از آن در وعده ناهار نیز استفاده کنید. بنابراین اگر برای شما نیز سوال است که ناهار چی درست کنم ساده باشه؟ رولت گوشت با جعفری و گردو بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه رولت گوشت با جعفری و گردو

  • گوشت چرخ‌کرده 500 گرم
  • پیاز 2 عدد متوسط
  • تخم‌مرغ 2 عدد
  • سیر 2 حبه
  • رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • گردوی خرد شده 2 قاشق غذاخوری
  • زرشک 3 قاشق غذاخوری
  • جعفری و گشنیز 3 قاشق غذاخوری
  • پودر سوخاری به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

نحوه تهیه رولت گوشت با جعفری و گردو

  1. به‌منظور تهیه این رولت از لیست غذا برای خانم‌ها ابتدا باید پیازها را به‌صورت نگینی خرد کرده و با سیر رنده شده مخلوط کنید. ترکیب پیاز و سیر را به‌همراه گوشت چرخ‌کرده، رب گوجه‌فرنگی، نمک و فلفل سیاه درون غذاساز بریزید تا مواد به خورد یکدیگر بروند.
  2. در ادامه گوشت را به 2 قسمت مساوی تقسیم نموده و کناری قرار دهید. کف سینی مقداری پودر سوخاری بریزید و گوشت را به‌صورت یکنواخت روی سینی پخش کنید.
  3. در مرحله بعد از تهیه این آیتم از لیست غذا برای خانم‌ها تخم‌مرغ را بگذارید تا بپزد. سپس پوست تخم‌مرغ‌ها را بگیرید و به‌صورت حلقه حلقه خرد کنید. جعفری و گشنیز خردشده را نیز روی گوشت حلقه کرده بریزید و تخم‌مرغ‌ها را روی سبزی‌ها بچینید. در ادامه آن‌ها را با مقداری نمک و فلفل طعم‌دار نموده و لبه‌های گوشت را به یکدیگر بچسبانید.
  4. درون ماهیتابه مقداری روغن بریزید و رولت را کمی سرخ کنید. به‌طوری‌که رنگ پشت و روی گوشت مقداری تغییر کند. رولت‌ها را در ماهیتابه بزرگی قرار دهید. در همین حین در یک ماهیتابه کوچک رب گوجه‌فرنگی را با روغن تفت داده و با آب مقداری مخلوط کنید تا بجوشد. مقداری نمک و فلفل به رب اضافه نموده و در ادامه ترکیب را روی رولت‌ها بریزید.
  5. سپس منتظر بمانید تا رولت‌ها به مدت 1 ساعت روی شعله کم گاز بپزند. درنهایت رولت گوشت شما آماده خواهد بود و شما می‌توانید آن را به قسمت‌های کوچک برش بزنید و با سبزی‌های پخته مانند بروکلی تزئین کنید.

رولت گوشت با جعفری و گردو

ساندویچ سالاد نخود

اگر قصد تهیه یک غذای گیاهی ساده و کم‌هزینه را برای وعده ناهار یا شام دارید، ساندویچ سالاد نخود یکی از بهترین گزینه‌ها برای شما خواهد بود. همچنین این ساندویچ یک ناهار عالی برای سرکار نیز محسوب می‌شود. با توجه به اینکه در تهیه این ساندویچ از هیچ‌گونه گوشتی استفاده نمی‌شود، یک غذا کاملا گیاهی، مقوی و مفید برای شما است. همچنین برای افرادی که می‌خواهند یک غذای متنوع و سالم را انتخاب کنند و برایشان سوال است که ناهار سریع چی درست کنم؟ این ساندویچ گزینه مناسبی خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه ساندویچ سالاد نخود

  • نخود 200 گرم
  • کرفس خرد شده 3 قاشق غذاخوری
  • شوید تازه خرد شده 1 قاشق غذاخوری
  • خیارشور 3 عدد بزرگ
  • سس مایونز کم‌چرب 1/5 قاشق غذاخوری
  • گوجه‌فرنگی به میزان لازم
  • ریحان تازه به میزان لازم
  • پاپریکا و آویشن به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه ساندویچ سالاد نخود

  1. برای تهیه این ساندویچ که یکی از مناسب‌ترین آیتم‌ها در لیست غذا برای خانم‌ها محسوب می‌شود، ابتدا باید نخودها را به مدت 1 الی 2 شب بخیسانید و طی این مدت زمان چند بار آب نخودها را عوض کنید تا نفخ آن‌ها به‌طور کامل گرفته شود.
  2. در ادامه نخودها را به‌همراه آب درون قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا بپزند. پس‌ از پخته شدن نخودها، آن‌ها را آبکش نموده و با استفاده از غذاساز یا گوشت‌کوب دستی نخودها را میکس کنید.
  3. در ادامه خیارشور را به‌صورت نگینی و ریز خرد نموده و شوید را نیز به‌صورت ساطوری درآورید. خیارشور و شوید خردشده را به‌همراه پاپریکا، آویشن، نمک و فلفل سیاه به نخود بیفزایید.
  4. در مرحله بعد از تهیه این آیتم از لیست غذا برای خانم‌ها سس مایونز را به سالاد نخود بیفزایید و مواد را با یکدیگر ترکیب نمایید. حال نان تست‌ها را درون تستر یا تابه مقداری برشته نموده و کمی از سالاد خود را روی نان بریزید.
  5. سپس سالاد را با پشت قاشق به‌خوبی صاف کنید و گوجه‌فرنگی خردشده و ریحان تازه را روی آن بگذارید. یک نان تست دیگر روی ساندویچ قرار دهید و درنهایت ساندویچ سالاد نخود شما آماده سرو خواهد بود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کازان کباب ، یک غذای ترکیه ای خوشمزه

ساندویچ سالاد نخود

کباب لاپلو

یکی از غذاهای فوق‌العاده خوشمزه و سنتی ایرانی که به‌دلیل قرار گرفتن گوشت درون برنج عطر و طعم بی‌نهایت جذابی دارد، کباب لاپلو است. همچنین اگر به دنبال غذای سریع برای مهمان هستید، کباب لاپلو انتخاب مناسبی برایتان است؛ چراکه این پلوی ایرانی ظاهر بسیار جذاب و شیکی دارد. همچنین کباب لاپلو یکی از جذاب‌ترین موارد در لیست غذا برای خانم‌ها به‌ویژه خانم‌های شاغل محسوب می‌شود؛ چراکه مدت زمان زیادی را برای پخت نیاز نخواهد داشت.

طرز مواد لازم برای تهیه کباب لاپلو

  • گوشت چرخ کرده 250 گرم
  • برنج 2 لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • تخم‌مرغ 1 عدد
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • گوجه‌فرنگی 3 عدد
  • کره 50 گرم
  • زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق مرباخوری
  • سماق به میزان لازم
  • پودر زیره به میزان لازم
  • روغن سرخ‌کردنی به میزان لازم
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه کباب لاپلو

  1. به‌منظور تهیه این غذای خوش‌طعم و بی‌نظیر از لیست غذا برای خانم‌ها ابتدا باید پیش‌ از انجام هرکاری برنج را بشویید و به‌همراه نمک درون آب قرار دهید تا خیس بخورد. در همین حین پیازها را با رنده ریز رنده نموده و پس‌ از رنده کردن آن‌ها را فشار دهید تا آب پیاز کاملا خارج شود. پیازهای آب گرفته را به گوشت چرخ کرده اضافه نموده و به آن‌ها مقداری مقداری سماق، پودر زیره، فلفل سیاه، زردچوبه و نمک اضافه کنید.
  2. سپس مخلوط تهیه شده را به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا کاملا منسجم شوند. روی ظرف حاوی این ترکیب یک سلفون بکشید و آن را در یخچال قرار دهید تا گوشت به مدت 1 ساعت استراحت کند. پس‌ از گذشت این مدت گوشت را از یخچال خارج نموده و در همین حین درون یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید تا داغ شود. سپس گوشت را به‌صورت کامل درون ماهیتابه پخش کنید تا تمام مواد آماده شوند. پس‌ از آماده شدن کباب و پخت دو طرف آن، شعله گاز را خاموش نموده و کباب‌ها را درون یک ظرف قرار دهید.
  3. در یک ماهیتابه کوچک به‌صورت جداگانه مقداری روغن ریخته و اجازه دهید که داغ شود. سپس گوجه‌فرنگی‌ها را رنده نموده و به آن اضافه کنید. پس‌ از اینکه رنگ گوجه‌ها تغییر کرد، مقداری نمک، فلفل سیاه و رب گوجه‌فرنگی به آن بیفزایید.
  4. در مرحله بعد از تهیه کباب لاپلو نصف یک قابلمه را پر از آب نموده و روی گاز قرار دهید. پس‌ از به جوش آمدن آب، 1 قاشق غذاخوری روغن مایع را به همراه مقداری نمک به قابلمه بیفزایید. حال برنج‌هایی که از قبل در آب خیسانده بودید، درون قابلمه بریزید و 10 دقیقه صبر کنید تا برنج برای آبکشی آماده شود. برنج را درون آبکش بریزید و با آب ولرم آبکشی کنید.
  5. درادامه به‌منظور تهیه ته چین کباب لاپلو، تخم‌مرغ، ماست و زعفران دم‌کرده را در یک کاسه جداگانه مخلوط نموده و خوب هم بزنید. سپس به‌اندازه یک کفگیر از برنج تهیه‌شده را به کاسه اضافه نموده و مجدد مواد را با یکدیگر مخلوط کنید.
  6. سپس در قابلمه موردنظر خود مقدار کمی روغن ریخته و برنج ترکیب‌شده با تخم‌مرغ و ماست را در کف قابلمه پخش کنید. در ادامه مقداری از برنج را درون قابلمه بریزید و کباب‌ها را روی برنج بچینید. مقداری سماق روی آن‌ها بپاشید و سس گوجه که از قبل تهیه کرده بودید را روی آن قرار دهید. درنهایت برنج باقی‌مانده را روی کباب‌ها بریزید و از کمی کره خرد شده نیز برای روی برنج استفاده کنید. درب قابلمه را قرار دهید تا برنج به مدت 45 دقیقه الی 1 ساعت دم بکشد و آماده سرو شود.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه تارت شکلاتی خوشمزه و مخصوص

کباب لاپلو

سخن پایانی

در این مقاله به معرفی برخی از آیتم‌های پرطرفدار در لیست غذا برای خانم‌ها پرداختیم. اگر شما هم هرروز برای تهیه ناهار و شام با مشکل مواجه هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که از غذاهای معرفی‌شده در این مقاله استفاده کنید. هریک از غذاهای معرفی‌شده در این مطلب مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن شما را تامین نموده و در عین حال در مدت‌زمان کوتاهی آماده می‌شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا