رژیم غذایی در بیماری هاسلامت غذایی

برای شکستگی استخوان چی بخوریم؟ | بهترین غذا برای جوش خوردن استخوان

در زمان شکستگی استخوان، استخوان آسیب‌دیده به کلسیم و ویتامین‌های مختلفی برای بازسازی خود نیاز دارد. بنابراین استخوان‌های شما نیازمند مواد مغذی ویژه‌ای هستند تا سلامت و قدرت خود را مجددا کسب کنند؛ اما در بسیاری از مواقع افراد پس‌ از وقوع آسیب دیدگی همواره برایشان سوال است که برای شکستگی استخوان چی بخوریم؟ درواقع کلسیم و ویتامین D دو ماده مغذی بسیار مفید برای جوش خوردن استخوان محسوب می‌شوند. بنابراین شما باید از غذاهایی بهره بگیرید که این دو ماده را برخوردار باشند. یک رژیم غذایی سالم و متعادل که حاوی مواد غذایی کلیدی باشد، سرعت جوش خوردن استخوان‌ها را افزایش می‌دهد. به این منظور همواره توصیه می‌کنیم به‌جای مصرف مکمل، از غذاهای حاوی کلسیم و ویتامین D استفاده کنید. حال در این مقاله از مجله مامی کوکینگ قصد داریم به معرفی بهترین غذاها برای جوش خوردن استخوان بپردازیم. اگر شما نیز می‌خواهید بدانید که برای شکستگی استخوان چی بخوریم؟ تا انتها این مطلب ما را همراهی کنید.

خوراک ساردین

ساردین یکی از بهترین منابع غنی از کلسیم بوده که به‌دلیل برخورداری از مواد مغذی فراوان برای بدن بسیار مفید است. ماهی ساردین سرشار از امگا۳، ویتامین D، کلسیم و فسفر بوده که به جوش خوردن استخوان‌ها کمک می‌کند. بنابراین اگر برایتان سوال است که برای شکستگی استخوان چی بخوریم؟ یکی از بهترین مواردی که ما به شما پیشنهاد می‌کنیم، ماهی ساردین است. استفاده از ماهی ساردین در کنار مصرف دیگر مواد مغذی همچون پای مرغ برای جوش خوردن استخوان تاثیر قابل‌توجهی داشته و به مرور شاهد بروز نشانه‌ های جوش خوردن استخوان خواهید بود.

مواد لازم برای تهیه خوراک ساردین

  • ماهی ساردین به تعداد دلخواه
  • کره 50 گرم
  • لیموترش 2 عدد
  • جعفری چند شاخه
  • روغن زیتون 2 الی 3 قاشق غذاخوری
  • نان خشک به میزان لازم
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه خوراک ساردین

  1. در اولین مرحله از طرز تهیه این خوراک، ابتدا پولک ماهی‌ها را با دقت تمیز کنید. سپس با یک چاقوی تیز زیر شکم ماهی‌ها را برش زده و محتویات آن‌ها را به‌طور کامل پاک کنید. البته درصورتی‌که ماهی پاک‌شده خریداری کرده‌اید، دیگر نیازی به انجام این مرحله نخواهد بود.
  2. ماهی‌ها را پس‌ از برش زدن، کاملا بشویید و درون آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود. پس‌ از خشک شدن ماهی‌ها، آن‌ها را حدود 1 الی 2 ساعت در ظرف درب‌دار درون یخچال قرار دهید.
  3. در ادامه نان خشک را بکوبید یا آسیاب کنید. سپس کره را درون ظرفی بریزید و روی حرارت بگذارید. نان خشک کوبیده شده را به آن اضافه کرده و با یکدیگر تفت دهید. پس‌ از اینکه رنگ نان مقداری تغییر پیدا کرد، زیر گاز را خاموش کنید.
  4. در یک ظرف جداگانه نمک، فلفل، مقداری روغن زیتون و آب لیموترش را با یکدیگر ترکیب نمایید. سپس ماهی‌ها را از یخچال خارج نموده و مواد ترکیب‌شده را با استفاده از لیسک به ماهی‌ها بمالید تا طعم‌دار شوند.
  5. در نهایت ماهی‌ها را درون فر یا باربیکیو قرار داده تا پخته شوند. بعد از اینکه دو طرف ماهی کاملا برشته شد و پس‌ از چند دقیقه ماهی هارو زیرو رو کنید تا به‌خوبی مغزپخت شوند. برای تزئین خوراک ماهی ساردین می‌توانید از جعفری خرد شده، لیموترش تازه، سیب‌زمینی سرخ‌شده و زیتون نیز کمک بگیرید.

خوراک ساردین

سوپ پای مرغ

یکی از انواع سوپ‌های مقوی و سالم بین‌المللی که با مواد و دستورهای بسیار متنوعی تهیه می‌شود، سوپ پای مرغ است. این سوپ خوشمزه و مفید برخلاف دیگر سوپ‌ها پیش‌غذا نبوده و معمولا برای تقویت استخوان‌های بدن و درمان شکستگی استفاده می‌شود. بنابراین سوپ پای مرغ را می‌توان بهترین دارو برای جوش خوردن استخوان دانست؛ چراکه پای مرغ از کلسیم بسیار زیادی برخوردار است. شما می‌توانید سوپ پای مرغ را متناسب با سلیقه خود با انواع مواد غذایی و طعم‌دهنده‌ها تهیه کنید. البته درصورتی‌که نمی‌خواهید پای مرغ را در سوپ قرار دهید، می‌توانید عصاره آن را بگیرید و به سوپ اضافه نمایید.

مواد لازم برای تهیه سوپ پای مرغ

  • پای مرغ 8 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • لیموترش 1 عدد
  • هویج 1 عدد متوسط
  • سیب‌زمینی 1 عدد متوسط
  • سیر 2 حبه
  • پیازچه 3 ساقه
  • جو دوسر 1 پیمانه
  • اسفناج 1 دسته کوچک
  • جعفری 1 دسته کوچک
  • زعفران دم کرده به میزان لازم
  • زردچوبه و پودر سیر به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه سوپ پای مرغ

  1. اگر پس‌ از دریافت پاسخ سوال برای شکستگی استخوان چی بخوریم؟ سوپ پای مرغ را انتخاب نمودید، برای تهیه آن ابتدا پای مرغ‌ها را تمیز کرده و بشویید. سپس آن‌ها درون قابلمه قرار دهید و تا به‌اندازه یک‌بند انگشت بالاتر روی پاهای مرغ آب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. پس‌ از اینکه آب به نقطه جوش رسید، روی سطح آب کف‌هایی ظاهر می‌شود که باید آن‌ها را با قاشق یا ملاقه بردارید و دور بریزید.
  2. در ادامه مراحل تهیه سوپ پای مرغ، پیاز را پوست بگیرید، بشویید و به چند قسمت مساوی تقسیم نمایید. سپس پیازهای تکه شده را به‌همراه زردچوبه و نمک به سوپ اضافه کنید. سیرها را نیز به پوست بگیرید، بشویید و از وسط نصف کنید. سپس به قابلمه حاوی پای مرغ بیفزایید و منتظر بمانید تا پای مرغ‌ها کاملا بپزند.
  3. در طی این مدت باقی مواد سوپ را آماده سازید. پیازچه را به‌همراه اسفناج را بشویید و درون آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن‌ها کاملا خارج شود. سپس پیازچه‌ها را روی تخته آشپزخانه به‌صورت حلقه‌ای خرد نمایید. پیازچه‌های خردشده را کناری بگذارید و اسفناج‌ها را ریز خرد کنید. هویج‌ها را نیز شسته و با پوست‌کن روی آن‌ها را بگیرید. هویج‌ها را رنده کنید و سیب‌زمینی‌ها را نیز پوست بگیرید و بشویید. سیب‌زمینی‌ها را به‌صورت درشت رنده کنید.
  4. پس‌ از آماده شدن مواد به‌ترتیب هویج و سیب زمینی‌های رنده شده را به پای مرغ اضافه نموده و سپس اسفناج و پیازهای خرد شده را بیفزایید. بلافاصله جو دوسر را نیز درون سوپ ریخته و مواد را با یکدیگر ترکیب کنید. سپس منتظر بمانید تا مواد به مدت 15 دقیقه بپزند.
  5. در ادامه زعفران دم کرده را به میزان 3 الی 4 قاشق غذاخوری درون سوپ بریزید و یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. مجددا سوپ را هم بزنید و درب قابلمه را قرار دهید تا سوپ با حرارت ملایم بپزد. پس‌ از اینکه مطمئن شدید سوپ پخته است، مجددا مواد سوپ را بررسی کنید تا همگی کاملا نرم و پخته شده باشند.
  6. مواد سوپ پس‌ از پخته شدن کاملا منسجم شده و گوشت‌های پای مرغ از استخوان جدا می‌شوند. کمی جعفری خرد شده را درون سوپ بریزید و نمک غذا را تنظیم کنید. حدود 3 دقیقه بعد سوپ را از روی حرارت بردارید و درون سوپ‌خوری بکشید. سپس روی آن را با برگ جعفری تزئین و به همراه لیمو ترش تازه یا نارنج میل کنید.

برای قوی شدن بدن چی بخوریم؟ بهترین غذا برای قوی شدن بدن

سوپ پای مرغ

خورشت ریواس

ریواس گیاهی سرشار از کلسیم بوده و دارای ویتامین‌های مفیدی همچون A و C است. تهیه خورشت ریواس معمولا در فصل بهار طرفداران بسیاری دارد؛ اما اگر دچار شکستگی استخوان شده‌اید و می‌خواهید هرچه سریع‌تر قدرت بدنی پیشین خود را کسب کنید، مصرف مواد غذایی همچون ریواس می‌تواند برای شما بسیار مفید واقع شود؛ اما ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که با مصرف چنین مواردی جوش خوردن استخوان چه مدت طول میکشد؟ شما می‌توانید با استفاده از مواد غذایی سرشار از کلسیم و ویتامین‌های مغذی طول مدت درمان خود را کاهش دهید. خورشت ریواس از جمله خورشت‌های سنتی ایرانی بوده که علاوه‌بر فواید متعدد، طعم و مزه دلپذیری دارد.

مواد لازم برای تهیه خورشت ریواس

  • ریواس 200 گرم
  • نعنا تازه 100 گرم
  • جعفری تازه 300 گرم
  • گوشت گوسفندی 200 گرم
  • پیاز 1 عدد
  • نعناع خشک 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه خورشت ریواس

  1. برای تهیه خورشت ریواس در ابتدا نعنا و جعفری را بشویید و به‌صورت ریز خرد کنید. یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار دهید و منتظر بمانید تا به‌خوبی گرم شود.
  2. حال سبزیجات معطر را درون تابه ریخته و بدون اضافه کردن روغن تفت دهید تا آب اضافی سبزیجات کاملا گرفته شود. پس‌ از تبخیر شدن آب سبزیجات، مقدار کمی روغن مایع درون تابه بریزید و تفت دهید.
  3. در ادامه پوست ریواس‌ها را جدا نموده و به‌ اندازه یک‌بند انگشت خرد کنید. ریواس‌های خرد شده را به تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا سبزیجات کاملا سرخ شوند. سپس تابه را از روی حرارت بردارید و کناری بگذارید.
  4. پیاز را به‌صورت نگینی ریز خرد کرده و یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار دهید. مقداری روغن درون قابلمه ریخته و پیازها را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شوند.
  5. گوشت را نیز به‌صورت مکعبی خرد نمایید و پس‌ از نرم شدن پیاز، درون قابلمه بریزید. به گوشت مقداری زردچوبه و فلفل اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر یابد. نعنا خشک را نیز به تابه اضافه نموده و مقداری تف دهید تا عطر آن آزاد شود.
  6. در مرحله بعد 3 الی 4 لیوان آب درون قابلمه بریزید و درب آن را قرار دهید. سپس اجازه دهید گوشت به مدت 2 ساعت کاملا مغزپخت شود. پس‌ از گذشت این مدت مخلوط سبزی ریواس سرخ شده را درون قابلمه بریزید و مواد را با یکدیگر ترکیب کنید تا کاملا یکدست شوند.
  7. نمک خودش را تنظیم کنید و اجازه دهید تا خورشت روی حرارت بجوشد و جا بیفتد؛ اما توجه داشته باشید که این خورشت نباید مدت زمان زیادی روی حرارت باقی بماند؛ چراکه ممکن است ریواس‌ها له شوند. پس‌ از اینکه خورشت ریواس جا افتاد قابلمه را از روی حرارت بردارید و خورشت را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید.

تو حاملگی چی بخوریم؟ لیست انواع غذا برای بارداری

خورشت ریواس

سوپ لوبیا چیتی

لوبیا چیتی منبع انواع ویتامین‌ها بوده، به‌گونه‌ای که بسیاری از افراد آن را معدن ویتامین B و C می‌دانند. وجود فسفر، پتاسیم، آهن و فیبر آن را به ماده‌ای شگفت‌انگیز برای سلامت تبدیل نموده است. اگر برای جوش خوردن هرچه سریع‌تر استخوان به‌دنبال غذایی مفید هستید و همواره برایتان سوال است که برای شکستگی استخوان چی بخوریم؟ سوپ لوبیا چیتی یک گزینه مناسب برای شما خواهد بود. این سوپ از جمله سوپ‌های بین‌المللی بوده که پایه اصلی آن لوبیا چیتی است. نحوه تهیه سوپ لوبیا چیتی و مراحل آماده‌سازی آن در طعم خوش سوپ شما تاثیر فوق‌العاده‌ای خواهد داشت. استفاده از روش‌های درمانی مخصوص با برخی از روغن‌ها مانند روغن سیاه دانه برای شکستگی در کنار مصرف سوپ لوبیا می‌تواند باعث بازگشت سلامت هرچه زودتر شما شوند.

مواد لازم برای تهیه سوپ لوبیا چیتی

  • کنسرو لوبیا چیتی 175 الی 200 گرم
  • آب مرغ 1 لیتر
  • آب 2 لیتر
  • پیاز 1 عدد
  • سیر رنده شده 2 حبه
  • گوجه‌فرنگی 2 عدد
  • کرفس 2 ساقه
  • سبزی گشنیز خرد شده 1 الی 3 قاشق سوپ خوری
  • نان تست 3 عدد
  • فلفل قرمز خشک‌شده به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه سوپ لوبیا چیتی

  1. اگر پس از دریافت پاسخ سوال برای شکستگی استخوان چی بخوریم؟ سوپ لوبیا چیتی را انتخاب کردید، باید ابتدا کنسرو لوبیا چیتی را درون قابلمه بریزید و هویج، سیر، پیاز و فلفل قرمز خردشده را به‌همراه آب مرغ به آن اضافه کنید. سپس 30 دقیقه منتظر بمانید تا آب سوپ جوشیده شود.
  2. در ادامه نیمی از مواد درون قابلمه را که شامل لوبیا، مخلوط سبزیجات و مقداری از آب سوپ است را در غذاساز یا خردکن بریزید تا یک پوره نرم و یکدست کسب کنید.
  3. پوره به‌دست آمده را به قابلمه بازگردانید و گوجه‌فرنگی و کرفس را نیز به قابلمه اضافه کنید. 15 الی 20 دقیقه منتظر بمانید تا تکه‌های کرفس باید به‌خوبی پخته شوند. درصورتی‌که آب سوپ کم شده‌ بود، مقداری آب جوش درون قابلمه بریزید.
  4. در مرحله بعد نان‌های تست را به‌صورت مکعب‌های کوچک برش بزنید و آن‌ها را به همراه حبه‌های سیر رنده شده با کمی روغن سرخ کنید. روغن اضافی نان تست و سیرها را بگیرید تا باعث چربی بیش‌ از حد سوپ نشود.
  5. در مرحله آخر نمک و فلفل غذا را به‌اندازه دلخواه خود اضافه کنید. گشنیزهای خرد شده را نیز در قابلمه بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا با سوپ ترکیب شوند. پس‌ از گذشت مدتی سوپ شما آماده سرو کردن خواهد بود. شما می‌توانید سوپ لوبیا را به ظروف موردنظر خود انتقال دهید و تکه‌های نان تست و سیر را روی آن بریزید.

برای چاقی صورت چی بخوریم؟ لیست غذاهای چاق کننده صورت

سوپ لوبیا چیتی

جمع بندی

قطعا تا به امروز شنیده‌اید که میان مواد غذایی همچون لبنیات، انواع شیرهای گیاهی، فلفل شیرین و آناناس و جوش خوردن استخوان رابطه مستقیمی وجود دارد؛ اما غذاهای لیست شده در این مقاله جزو بهترین منابع کلسیم، مواد معدنی و ویتامین‌هایی هستند که برای تقویت استخوان و سلامت بخش اسکلتی هستند. حال که به پاسخ سوال برای شکستگی استخوان چی بخوریم؟ دست یافتید، شما می‌توانید با تهیه هریک از انواع غذاهای معرفی شده طول درمان خود را کاهش دهید و به سلامت کلی خود کمک کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا