طرز تهیه کیک یزدی خانگی، فوق العاده خوش مزه و آسان
کیک یزدی، در واقع همان کاپ کیک و مافین سنتی ایرانی است که تاریخچه آن به شهر یزد مربوط میشود. این شیرینی در استان یزد، برای پذیرایی در اعیاد مذهبی و تعزیه ها مورد استفاده قرار می گیرد. کیک یزدی یکی از شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی به شمار می آید که طعمی نوستالژیک را برای ما تداعی می کند. برای تهیه این کیک، از مواد اولیه ساده و در دسترس استفاده می شود، اما نحوه ترکیب این مواد با یکدیگر است که عطر و طعم بی نظیری را به وجود می آورد. این کیک در جشن ها، مناسبت ها و جشنواره های گوناگون کاربرد پذیرایی دارد. شما می توانید طرز تهیه کیک یزدی را در ادامه این مقاله از مجله آشپزی مامی کوکینگ دنبال کنید و این شیرینی لذیذ را به عنوان میان وعده، عصرانه یا دسر، در خانه طبخ و با انواع نوشیدنیهای گرم و یا بستنی، نوش جان کنید.
فهرست محتوا
- 1 مواد اولیه لازم برای طرز تهیه کیک یزدی
- 2 طرز تهیه کیک یزدی
- 2.1 مرحله اول: تهیه تخم مرغ و شکر
- 2.2 مرحله دوم: اضافه کردن روغن مایع
- 2.3 مرحله سوم: اضافه کردن ماست
- 2.4 مرحله چهارم: آماده سازی فر
- 2.5 مرحله پنجم: اضافه کردن گلاب، پودر هل و عسل
- 2.6 مرحله ششم: اضافه کردن آرد و بیکینگ پودر
- 2.7 مرحله هفتم: ریختن مخلوط در قالب
- 2.8 مرحله هشتم: پخت کیک
- 2.9 مرحله نهم: خنک کردن کیک
- 3 ترفندهای تهیه کیک یزدی
- 4 سخن پایانی
مواد اولیه لازم برای طرز تهیه کیک یزدی
برای پخت این کیک خوشمزه، ابتدا باید مواد اولیه زیر را در دسترس داشته باشید:
- آرد سفید یا شیرینی پزی: 3 پیمانه
- تخم مرغ: 3 عدد
- ماست غلیظ: 1 پیمانه
- شکر: 1 پیمانه
- روغن مایع: نصف پیمانه
- عسل: 1 قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری
- گلاب: 3 قاشق غذاخوری
- پودر هل: 1 قاشق مرباخوری
- کنجد: به میزان دلخواه
طرز تهیه کیک یزدی
طرز تهیه این شیرینی خوشمزه به شرح زیر است:
مرحله اول: تهیه تخم مرغ و شکر
ابتدا تخم مرغ ها را مدتی قبل، از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند. بعد از مدتی، آنها را در یک کاسه بریزید و شکر را به آنها اضافه کنید؛ سپس با همزن، آنها را به خوبی مخلوط کنید یا درون مخلوط کن بریزید تا شکر کاملا در تخم مرغ ها حل شود. این مرحله را به مدت 10 الی 15 دقیقه انجام دهید تا ترکیبی کرمی رنگ با بافت مناسب داشته باشید.
مرحله دوم: اضافه کردن روغن مایع
در این مرحله، روغن مایع یا به دلخواه، روغن محلی را به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه و به خوبی با هم ترکیب کنید تا مواد یکدست شوند.
مرحله سوم: اضافه کردن ماست
در این مرحله از طرز تهیه کیک یزدی، نوبت به اضافه کردن ماست می رسد. ماست غلیظ و یا چکیده را به ترکیب خود اضافه کرده و تا جایی که مایه شما یکنواخت شود، به طور کامل آنها را با هم مخلوط کنید.
مرحله چهارم: آماده سازی فر
در این مرحله کافی است فر را روشن کرده و دمای آن را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا محیط فر برای پخت کیک یزدی شما، گرم و آماده شود.
مرحله پنجم: اضافه کردن گلاب، پودر هل و عسل
در این مرحله، شما باید گلاب، پودر هل و عسل را به مایه خود اضافه کرده و هم بزنید.
مرحله ششم: اضافه کردن آرد و بیکینگ پودر
آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و چندبار الک کنید. سپس، این مخلوط را به تدریج و مرحله به مرحله به مایه کیک خود اضافه کنید؛ همزمان با مخلوط کردن، با استفاده از قاشق چوبی، این ترکیب را هم بزنید تا کاملا یکدست و منسجم شود.
مرحله هفتم: ریختن مخلوط در قالب
مایه کیک را به کمک یک قاشق یا قیف، درون قالب مورد نظر خود بریزید. شما می توانید از کاغذ مخصوص کیک یزدی نیز استفاده کرده و در قالب خود قرار دهید. بعد از ریختن مایه در قالب ها، به کمک یک قاشق، حفرهای کوچک در وسط آنها ایجاد کرده و به میزان دلخواه خود روی آنها کنجد بریزید. البته می توانید پس از تکمیل فرایند پخت نیز، کنجد را اضافه کنید.
مرحله هشتم: پخت کیک
مرحله نهایی طرز تهیه کیک یزدی، پخت آن به مدت 35 الی 40 دقیقه است. برای اطمینان از پخته شدن کامل کیک، می توانید از یک چنگال استفاده کرده و درون کیک فشار دهید؛ اگر مایه کیک به چنگال نچسبیده باشد، به این معنا است که کیک یزدی شما به طور کامل پخته شده است.
مرحله نهم: خنک کردن کیک
پس از پخت کیک، آن را از فر خارج نموده و به مدت 10 دقیقه در قالب خود بگذارید تا کاملا خنک شود. سپس کیک را از قالب خارج کرده و سرو کنید.
شما می توانید کیک خود را به دلخواه، با انواع نوشیدنی های گرم و سرد و یا بستنی، سرو کرده و نوش جان کنید. پیشنهاد ما به شما، چای داغ و شیرعسل است!
ترفندهای تهیه کیک یزدی
- اضافه کردن نمک میوه به مایه کیک، سبب ترک دار شدن سطح کیک یزدی شما خواهد شد.
- شما می توانید به جای تخم مرغ از آب ولرم استفاده کرده و دو قاشق عسل در مایه کیک بریزید.
- دقت داشته باشید که حتما از ماست غلیظ و یا چکیده استفاده کنید؛ ماست سون نیز انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود.
- حتما آرد و بیکینگ پودر را قبل از اضافه کردن به مخلوط، الک کنید، زیرا این کار از گلوله شدن مایه کیک جلوگیری می کند.
- توجه داشته باشید که قالب کیک شما نباید نسبت به مایه کیک بزرگ تر باشد.
- برای افزایش عطر و طعم کیک یزدی، می توانید به مخلوط خود نصف قاشق چایخوری زعفران و یک قاشق چایخوری پودر دارچین اضافه کنید.
- اگر قالب مافین چدنی برای طرز تهیه کیک یزدی دارید، می توانید مایه کیک یزدی خود را درون آن بریزید.
- متناسب با ذائقه شما، ممکن است اگر از روغن های محلی استفاده کنید، عطر و طعم کیک یزدی تان بهتر باشد.
- حتما در هنگام مخلوط کردن مواد با یکدیگر، ترتیب ذکرشده را رعایت کنید.
- حتما اجازه دهید تا تخم مرغ ها به دمای محیط برسند و بعد آنها را مخلوط کنید تا کیک یزدی شما حالت اسفنجی داشته باشد.
- دقت کنید که تاریخ بیکینگ پودرتان نگذشته باشد و دقیقا به اندازه استفاده شود.
- سعی کنید تمامی مواد اولیه را با ترازوی آشپزخانه وزن کنید تا اندازه ها کاملا دقیق و درست باشند.
نکات کلیدی پخت کیک یزدی
- لطفا توجه داشته باشید که بلافاصله پس از درست شدن مایه کیک، بایستی آن را در قالب ریخته و درون فر قرار دهید، در غیر این صورت ممکن است وسط کیک شما به خوبی پف نکند.
- به هیچ عنوان قالب کیک یزدی را چرب نکنید، زیرا ممکن است در اثر حرارت بالا، این روغن وارد بافت کیک شود و پف آن را بخواباند.
- شما با استفاده از این طرز تهیه کیک یزدی، حدودا 23 عدد کیک خوشمزه خواهید داشت.
- لطفا در هنگام پخت، در فر را باز و بسته نکنید و فرصت پخت کامل، مطابق با طرز تهیه کیک یزدی پیشنهادی را به کیک خود بدهید.
- لازم است حتما فر را از قبل داغ کنید تا کیک ها بلافاصله بعد از ورود به فر، شروع به پف کردن کنند و گنبدی شکل شوند.
- اگر می خواهید کیک یزدی خود را در فر برقی یا سولاردام پخت کنید، بهتر است از حالت فن یا کانوکشن استفاده کنید.
- اگر رنگ کیک هایتان زیادی روشن بود، می توانید برای چند دقیقه حالت گریل را فعال کنید تا سطح کیک های شما طلایی و برشته شود.
- شما می توانید برای تزئین کیک یزدی خود از پودر قند، خرما، پسته و آجیل های دیگر استفاده کنید.
سخن پایانی
در این روش طرز تهیه کیک یزدی، تلاش کردیم تا آسان ترین و سریعترین شیوه پخت خانگی این شیرینی خوشمزه و پرطرفدار را با شما به اشتراک بگذاریم. برای اینکه کیک یزدی باکیفیت و خوش طعمی داشته باشید، بایستی از مواد اولیه مناسب به میزان صحیح استفاده کنید؛ تمامی مراحل را مطابق با دستور مطرح شده پیش برده و نکات کلیدی مربوط به طبخ را رعایت کنید. شما همچنین می توانید با اضافه کردن هر نوع اسانس و پودر دلخواه به مایه کیک خود، آن را سفارشی و شخصی سازی کرده و با انواع نوشیدنی ها، سرو کنید.
اگر وقت کافی برای تهیه و پخت این کیک های خوشمزه و زیبا ندارید، می توانید کیک های بسته بندی شده، بهداشتی و فوق العاده خوش طعم را از سایتهای اینترنتی خریداری کرده و درب منزل تحویل بگیرید. شما همچنین می توانید تمامی مواد اولیه مورد نیاز برای پخت این شیرینی محبوب را نیز از آنها خریداری کنید.
مقالات بیشتری بخوانید